Fynsk greve giver 21-årig søn gods til over en kvart milliard

Greve Christian Ahlefeldt-Laurvig-Lehn har netop overdraget fynske Hvidkilde Gods og yderligere 65 ejendomme til sin 21-årige søn.

Fynske Hvidkilde Gods, der består af 66 ejendomme, og som dateres tilbage til 1300-tallet, har netop fået en ny ejer.

Den 21-årige studerende Carl Johan Frederik Ahlefeldt-Laurvig-Lehn har nemlig fået overdraget godset og jorden til en værdi af over 250 millioner kroner af sin far greve Christian Ahlefeldt-Laurvig-Lehn.

Det skriver Ejendomswatch.

Sønnen er til daglig studerende i København, og overdragelsen sker ifølge greve Christian Ahlefeldt ud fra en tanke om, at butikken skulle overdrages, mens han selv var sund og rask.

"Vi handler nu, fordi jeg kan overskue det, og jeg kan se, at jeg har råd til det. Det er uendelig vigtigt for et gods at få lavet en overdragelse ordentligt. Nogle gange sker der jo det, at gammelfar bliver hængende – og pludselig kan han ikke agere fornuftigt," siger Christian Ahlefeldt til EjendomsWatch.

Gods med 66 ejendomme og 850 hektar

Hvidkilde Gods består af flere ben, herunder landbrug, skovbrug, jagt og en række andre aktiviteter.

Landbruget, der består af ejendommene Hvidkilde Ladegård, Lehnshøj, Heldagergård, Teglværksgården og Edelsminde udgør et samlet areal af på omkring 850 hektar.

Derudover består Hvidkilde af godt 1.500 ha skov. Omkring 20 medarbejdere har deres daglige gang på Hvidkilde og område. Hvidkilde råder desuden over ca. 50 udlejningsejendomme som løbende kommer til leje.

Den samlede overdragelsessum løber op i 257 millioner kroner, hvoraf jorden tegner sig for knap 120 millioner kroner, skov for 94 millioner kroner mens de resterende bygninger og boliger løber op i 40 millioner kroner.

Greve Christian Ahlefeldt er også åben omkring, at det er en stor opgave, der venter den kommende 21-årige godsejer.

"Der er en del at se til. Og derfor er det også en rigtig god ide, at han læser økonomi og dygtiggør sig," siger Christian Ahlefeldt, der vil bistå sin søn i den daglige drift, til Ejendomswatch.

Før overdragelsen er endelig, skal Skat sige god for handlen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle