Gårdbutik vil ekspandere vildt med ny type finansiering

Landmad søger 2,5 mio. kr. via crowdfunding.

Gårdbutik-kæden Landmad vil fortsætte sin hurtige vækst, der i løbet af det seneste år har ført til åbning af ikke mindre end 10 Landmad-butikker landet over.

”Vi har brug for flere økonomiske ressourcer for at vokse og udbrede vores koncept med butikker, der har flere og friskere varer fra landet. Pengene skal blandt andet bruges til udvikling og markedsføring og til at åbne flere butikker,” siger landmandskone Louise Dolmer, der er direktør og stifter af Landmad.

Hun estimerer, at der er potentiale for 50 Landmand-butikker i Danmark. Skal det lykkes, kræver det mange penge, og derfor søger Landmad nu flere penge via crowdfunding.

”Vi er startet op med egne penge og med penge fra Vækstfonden og tre private investorer. De penge er ved at være brugt, og vi har brug for flere penge, hvis vi skal videre,” siger Louise Dolmer.

Når Landmad vælger crowdfunding som kilde til at hente flere penge, er det fordi, Louise Dolmer synes, at muligheden passer rigtig godt til Landmad.

”Crowdfunding kaldes for ’den nye andelsbevægelse’, og det synes vi passer godt til Landmad, der jo har sit udspring og fokus fra dansk landbrug og lokal produktion. Derfor vil vi gerne genoplive andelstanken i en ny version, ved at udbrede ejerskabet til Landmad,” siger Louise Dolmer.

Aktier for 1.100 kr. pr. stk.

Crowfundingen til Landmad foregår på hjemmesiden crowdinvest.dk, hvor man kan købe aktier for 1.100 kr. pr. aktie.

Hvad får man som aktionær ud af at investere i Landmad?

"Man støtter et rigtig godt formål, nemlig at øge salget af flere og friskere varer fra landet. Derudover får man fordele i form af blandt andet invitationer til særarrangementer, og hvis man køber mindst 50 aktier får man en årlig julekurv. Landmad er ikke børsnoteret, men man kan sælge aktierne videre i privat handel."

Er der mulighed for en gevinst?

”I første omgang udbetaler vi ikke dividende, hvis det er det du tænker på. For det er bedre for os som opstartsvirksomhed at investere et overskud tilbage i virksomheden. Men der er mulighed for, at vi bliver opkøbt af en konkurrent eller en kapitalfond, og det kan give en gevinst til aktionærerne. Det er nok den mest sandsynlige mulighed for at få en kontant gevinst, uden at jeg kan love det.”

Er der mulighed for at tabe pengene?

"Ja, pengene kan mistes helt eller delvist, hvis vi går konkurs eller kommer under rekonstruktion. Men det er bestemt ikke noget, vi regner med. Vi tror på, at vores koncept er levedygtigt, og det er også derfor, at vi satser på 50 butikker landet over.”

Aktierne kan tegnes på crowdinvest.dk. Salget af aktier åbnede i mandags 31. oktober. Indtil nu er der solgt for cirka 30.000 kr. af de i alt udbudte aktier for 2,5 mio. kr. med mulighed for at udvide til 5 mio. kr.

Landmad vurderer i udbudsrunden selskabets værdi til 24,5 mio. kr. Salget af aktier slutter midt i december.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle