Gammel kending fra kødskandale anholdt - sammen med 65 andre

En hollandsk forretningsmand, der var involveret i hestekødsskandalen i 2013, har igen været på færde, siger Europol.

Spansk politi har anholdt 65 personer, der er mistænkt for at være en del af et netværk, som solgte ulovligt kød. Det beretter Europol, som har været involveret i optrevlingen af netværket, i en pressemeddelelse.

Lederen af netværket blev anholdt i Belgien, og dermed er 66 personer anholdt i alt.

Netværket har solgt hestekød, der var uegnet som menneskeføde, rundt om i Europa, skriver Europol. Myndighederne i Belgien, Frankrig, Italien, Portugal, Rumænien, Schweitz og Storbritannien har været involveret i efterforskningen.

Styrelse: Behovet for målrettede efterafgrøder mindskes i 2018 22. november · 15:26

De 65 personer er sigtet for blandt andet dyremishandling, dokumentfalsk, at modarbejde politiefterforskningen, at overtræde sundhedslovgivning, hvidvask og for at være medlemmer af en kriminel organisation.

Spansk politi fik færten af netværket sidste sommer. Efterforskningen viste, at spanske og portugisiske heste - der var uegnede som menneskeføde - blev slagtet i Spanien og eksporteret til Belgien, der eksporterede kødet videre.

Ifølge Europol var en hollandsk forretningsmand, som også var involveret i den berømte hestekødsskandale fra 2013 i Irland, også involveret i dette netværk. Hestekødsskandalen vakte stor opsigt over hele Europa, da burgerbøffer - som skulle have været oksekød - viste sig at indeholde hestekød.
 

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu