Glad svineformand: 2020 bliver vores redningsår

2020 bliver et år, der kan redde en hel generation af svineproducenter, fremhævede Kim Heiselberg, formand for Danske Svineproducenter, i sin formandsberetning.

2019 har været et meget godt år for svineproduceterne, men 2020 tegner til at bliver endnu bedre og samtidig et år, der kan gøre mange svineproducenter frie af bankerne.

Det skal udnyttes, fastslog Danske Svineproducenters formand, Kim Heiselberg, da han onsdag holdt sin formandsberetning.

"Det er nu, vi har mulighed for at slippe fri af bankernes jerngreb. Det er nu, vi har mulighed for at konsoldiere os, og det skal vi benytte os af. Det er samtidig nu, vi skal slås for at få nedsat administrationsbidraget på vores lån og få vendt den opadgående trend", sagde han.

Producentforeningen har i sin seneste prognose de positive briller på og forudser stagnerende eller smågrisepriser, der stiger en smule i år. Samtidig er der udsigt til gode slagtesvinepriser.

"Jeg tror, at 2020 kan blive det redningsår, som den nuværende generation af svineproducenter har brug for", sagde han og opfordrede kraftigt til at udnytte de høje svinepriser bedst muligt.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle