Gods kaster 20 mio. kr. i egen mølle

Knuthenlund åbner i dag, fredag, deres nye mølleri.

Det er en glad godsejer og direktør, Susanne Hovmand-Simonsen, der i dag har inviteret venner af huset på besøg hos Knuthenlund.

Anledningen er officiel åbning af godsets nye mølleri til en pris af 20 mio. kr.

"Med vores produktportefølje af kød og chartuceri, mælk og ost, giver det mening at forarbejde kornet også," forklarer Susanne Hovmand-Simonsen.

"Vi er en af de største økologiske brødkornsproducenter i Danmark. Vi sælger vores korn til andre dygtige møller, men vi synes, at det gav mening selv at forarbejde kornet."

Hun er stolt af, at mølleriet er med til at skabe lokale arbejdspladser. Knuthenlund har allerede ansat en produktionsleder og forventer derudover at ansætte to ekstra.

Prisen for det arkitekttegnede mølleri var 20 mio. kr. - og tre års planlægning og byggeri. Men det betaler sig, understreger direktøren.

"Det vil faktisk være hurtigt tjent hjem, for bare ved opbevaring af eget korn sparer vi også penge," forklarer Susanne Hovmand-Simonsen.

Mølleriet har 10 siloer. Sorterne er fra starten ølandshvede, spelt og rug, men der kommer også flere kornsorter til senere. Knuthenlund vil selv pakke melet, men vil også sælge til bagere og i bulk.

Knuthenlund leverer i forvejen eksempelvis ost til restauranter og store kantiner, ligesom ostene sælges hos dagligvarekæden Irma.

Melet skal sælges - i første omgang - hos webdagligvarebutikken Nemlig.com, hos Inco og store grossister. Derudover sælges det via agenter i Belgien, USA og England.

Fra den 1. februar kan det desuden købes i Knuthenlunds egen webbutik.

"Det er dejligt at have kunder bredt. Det giver en større risikospredning, at man ikke lægger alt hos en kunde i Danmark," forklarer direktøren.

Susanne Hovmand-Simonsen beretter, at de har været meget omhyggelige ved planlægningen - også ved kvalitetskravene. De har købt en håndbygget stenkværn omgivet af kernetræ, bygget af østrigske møllebyggere. De formaler langsomt hele kerner, så melet ikke varmes op under processen. Det bevarer flest mulige naturlige vitaminer og mineraler i det færdige produkt.

At male hele kerner gør også, at kimen bevares. Det bevarer æteriske olier med vitaminer og mineraler, dog mindskes holdbarheden.

Faktaboks

Mølleriet og planlægningen af det har opnået støtte fra Realdania og Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

I dag, fredag, er venner af huset og pressen inviteret til åbning af mølleriet.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle