Godsejere viser hverdagen i ny DR-serie

Ny programserie skildrer tre godsejerfamiliers liv og giver et indblik i, hvilke udfordringer de kæmper med, når økonomien og familielivet skal passes på et gods.

"Hvis folk lærer os at kende, så får de en bedre forståelse for, hvem vi er."

Sådan fortæller Anne Sophie Gamborg, fjerde genereation på Møllerup Gods på Djursland, på spørgsmålet om, hvorfor hendes familie har valgt at åbne dørene for tv-programmet "Godsejerne", som vises på DR1 fra onsdag d. 18. februar.

"Der bor færre og færre mennesker på landet. De, der bor på landet, ved godt, hvilke udfordringer, der kan være, men menneskene i de større byer har måske ikke den samme forståelse for, hvorfor livet på landet kan være hårdt, og det vil vi gerne være med til at vise," siger hun.

Ny tider for godsernes økonomi

Landbruget på Møllerup Gods bidrog før i  tiden med 85 procent af indtjeningen, men nu er indtjeningen nede på 50 procent - ikke fordi det går dårligere, men fordi de på Møllerup Gods har fundet alternative indtjeningsmuligheder, som skal være med til at styrke økomien for godset. 

En af de nye alternative indtjeningsmuligheder er blandt andet Verdensballetten, som gæstes af selveste regentparret.

Se fotos fra programmerne her.

Faktaboks

Godsejerne på DR1

Programmet starter onsdag 18. februar på DR1, og udover familien Gamborg,  møder man også Sanne og Svend Brodersen fra Gram Slot og familien Holst fra Vrejlev Kloster.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle