Afrikansk svinepest breder sig yderligere i Polen

Endnu en provins er ramt af afrikansk svinepest i Polen og dermed udvider Danish den sorte zone i landet.

Endnu et tilfælde af afrikansk svinepest blev rapporteret i provinsen Warminsko-Mazurskie i det nordlige Polen mellem jul og nytår.

Det nye fund får teamet bag Danish-ordningen til at udvide den sorte zone til også at omfatte provinsen Pomorskie. Det oplyser Seges Svineproduktion i en pressemeddelelse.

»Der er nu kun tre provinser tilbage i Polen, der ikke er omfattet af det forhøjede beredskab. Situationen følges intenst, og vi tager om nødvendigt yderligere tiltag i bestræbelserne på at holde afrikansk svinepest på afstand«, siger formand for L&F Svineproduktion, Erik Larsen.

Han opfordrer alle svineproducenter til at tjekke vaskecertifikatet, hver gang der ankommer en transportbil.

»Som svineproducent er vi selv ansvarlige for at kontrollere vaskecertifikatet. Der skal aldrig læsses, før karantænetiden er overholdt«, påpeger Erik Larsen.

Karantænetidens udløb kan tjekkes på app’en eller hjemmesiden ’Tjek Vogn’.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle