Danish Crown: Slagteriarbejde farlige end at være astronaut

Efter en årrække med et fald i arbejdsulykker er kurven nu vendt for slagteri koncernen, der i gennemsnit oplever en arbejdsulykke om dagen.

352.

Så mange arbejdsulykke skete der sidste år i Danish Crown og det er en bemærkelsesværdig stigning i forhold til de foregående år. Arbejdsulykkerne har betydet et sygefravær på 5.229 dage blandt medarbejderne.

 Igennemsnit sker der hver dag en arbejdsulykke i koncernen og det er i følge koncern-økonomidirektør, Prenben Sunke helt uacceptabel.

"Det kan vi ikke være bekendt," fastslår han i DC's medarbejderblad Krogen. 

Preben Sunke har personligt undersøgt ulykkesstatestikken og undrer sig over den store forskel, der mellem forskellige fabrikker og afdelinger.

Han opdagede blandt andet at på én afdeling alene er antallet af arbejdsulykker steget med 50 procent.

"Så får man lyst til at spørge, hvad sker der lige her," siger Preben Sunke.

Farligere end at være astronaut

Han ser det som en vigtig del af ledelsens arbejde at sørger for at arbejdmiljøet er i orden ellers er der ikke udsigt til at antallet falder.

"Vi vil ikke gang på gang være eksemplet på dårligt arbejdsmiljø i TV-avisen. Vil vil ikke være den branche, journalisterne straks tænker på, når de skal lave en historie om arbejdsulykker," understreger Preben Sunke i medarbejderbladet.

Ifølge ham så er det statistisk set lige nu farligere at være slagteriarbejder end astronaut eller faldskærmsspringer og det kan ikke ændres hurtigt nok.

Igennem en årrække er det ellers lykkes for koncernen succesfuldt at reducere antallet af skæreskader, men fremover skal der også være et stort fokus på fald- og klemskader, der ofte er alvorlige.

Vejen frem er i Preben Sunkes øjne, at både medarbejdere og ledelsen tager en ansvar for en arbejskultur, hvor der gribes ind før dagligdagssituationer udvikler sig til farlige situationer. Men forebyggelse skal også på banen, når fabrikker bygges eller ombygges, så der fra starten er fokus på sikkerhed.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle