DC: Vi arbejder hårdt på at skabe danske jobs

Danish Crown fastslår, at de arbejder på at skabe nye jobs - men politikerne skal sikre bedre rammevilkår for at øge tilgangen af slagtesvin.

Danish Crown har mange eksempler på, at de arbejder på at opdyrke nye markedsmuligheder og skabe danske jobs. Sådan lyder replikken fra Jens Hansen, pressechef ved Danish Crown, efter Fødevareforbundet NNF har offentliggjort en analyse, der viser, at hver fjerde slagteriarbejdsplads er røget til udlandet. I samme ombæring kritiserede NNF arbejdsgiveren for at gøre for lidt for at skabe danske jobs.

"Vi har flere eksempler på, at vi arbejder på at skabe jobs. Problemet er, at de bestræbelser ikke gør det ud for de jobs, der forsvinder," siger Jens Hansen.

Han nævner to aktuelle eksempler på, at Danish Crown har skabt nye arbejdspladser i Danmark i. I Sdr. Felding har DC startet en afdeling, der forarbejder oksekød til danske supermarkeder. Den startede med tre medarbejdere og er i dag vokset til 80 medarbejdere og vil yderligere vokse i sommerperioden.

I Ringsted ansættes 20 ekstra i Fabrik 3, der producerer specialvarer til Japan og det øvrige Asien. Det er 20 mand, der ellers ville have været opsagt på de øvrige afdelinger i Ringsted.

"Det er et udtryk for, at vi arbejder benhårdt på at skabe jobs i Danmark. Vores fokus er ikke på at flytte jobs ud. Når det sker, så er det fordi, at vi ellers ikke ville være konkurrencedygtige, og det ville skade de danske landmænds afregning. Og det er deres evne til at tjene penge, der er hele grundlaget for at vi kan skabe jobs,” fastslår Jens Hansen.

Den helt store udfordring er at øge tilgangen af slagtesvin til Danish Crown, siger Jens Hansen. Landmændene skal altså sikres bedre produktionsvilkår.

"Vi er glade for, at NNF bakker op om dansk landbrug og bestræbelserne på at sikre bedre rammevilkår, for der er ingen tvivl om, at det er der, hvor de store skridt kan tages for at højne beskæftigelsen i Danish Crown," siger Jens Hansen.

Emneord slagtning

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle