God forretning i økologiske svin

Friland mangler 1000 slagtesvin om ugen.

Det er en meget god forretning at have økologiske svin, skriver Dagbladet Struer.

En af dem, det går godt for i øjeblikket, er svineproducent Arne Steffensen fra Idom ved Holstebro. Han har 150 økologiske søer og producerer 3000 slagtesvin om året.

"Hvis man ikke kan tjene penge, som det ser ud i øjeblikket, så bliver det aldrig rigtig sjovt," siger Arne Steffensen til avisen.

Danish Crown-selskabet  økologi-selskab Friland står for størstedelen af slagtningerne af økologisk svin og 95 procent af eksporten. De mangler svin.

"Vi slagter 2000 grise om ugen, og vi skal op på 3000 grise, hvis vi skal følge med efterspørgslen," siger Henrik Biilmann, der er direktør i Friland, til Dagbladet Struer.

En af årsagerne er, at bankerne har lukket for finansiering til omlægning.

Den samlede afregning for økologiske svin er på 23,50 kroner pr. kilo. Henrik Biilmann forventer at kunne holde det niveau som minimum hen til sommeren.

Emneord økologi

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle