Griseproducent leverer data til andelsselskaber i realtid 

De to andelsselskaber Vestjyllands Andel og Danish Crown vil fokusere endnu mere på smågrisedata, og en midtjysk griseproducent er den første til at levere resultater.

Andelsejere i Danish Crown, som køber grisefoder hos Vestjyllands Andel, har i en længere periode haft mulighed for at følge deres foderforbrug på bedriften og dermed løbende kunnet måle effektiviteten. Hidtil har datasamarbejdet imellem de to andelsselskaber og deres fælles ejere begrænset sig til slagtegriseproduktion. Nu er parterne klar til at skubbe yderligere til udviklingen af konceptet, fortæller Vestjyllands Andel i en pressemeddelse.

- Takket være solid dataindsamling fra en række slagtegriseproducenter har vi fået så gode erfaringer med samarbejdet, at vi er klar til at implementere det i klimastalden. Dermed får vi endnu bedre forudsætninger for at skabe de sundeste og mest robuste grise fra fravænning og frem til slagtning, forklarer Per Runge, salgsleder for grisegruppen i Vestjyllands Andel.

Thea og Dannie Feldbak fra Ikast-området, som producerer 18.000-20.000 smågrise årligt, er de første til at levere smågrisedata til Danish Crown og Vestjyllands Andel. De ser flere fordele ved det tætte datasamarbejde, som foregår i realtid.

- Hver gang vi ændrer i foderplanerne eller foretager flytninger, er det en stor fordel at kunne se effekten med detsamme. Så vi ved med sikkerhed, at vi er på rette spor, påpeger Dannie Feldbak og tilføjer:

- Med det her værktøj kan vi løbende følge foderforbruget og slagtekvaliteten og dermed optimere bedriften bedstmuligt. Lige fra klimastalden til slagtegrisestalden, hvor vi sammen får mulighed for at gøre os flere erfaringer. Her tænker jeg især på Vestjyllands Andel, som i endnu højere grad kan afprøve blandinger og lynhurtigt se resultatet.

Direkte på bundlinjen 

Det tætte samarbejde imellem Danish Crown, Vestjyllands Andel og ikke mindst deres fælles ejere skal være med til at sikre fælles værdiskabelse. Bl.a. ved at løse eventuelle udfordringer på bedriften med det samme.

- Vi vil naturligvis gerne følge de forskellige besætninger så tæt som muligt og på et så validt grundlag som muligt.Vi har været vant til at kigge på historiske tal i branchen, nemlig kvartalsopgørelser, hvor dette giver mulighed for løbende at kunne følge effektiviteten på sin bedrift. Det giver en bedre mulighed for at agere i tide og frigiver dermed mere tid til, at vi i fællesskab kan optimere andre steder på staldgangen og i bedriften generelt, fortæller Lisette Poulsen, konsulent hos Danish Crown.

 


 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle