Høje priser på smågrise betyder tomme stalde

Griseomsætter Lars Rosgaard melder om tomme slagtesvinestalde, fordi de høje smågrisepriser ikke levner plads til et overskud.

Puljeprisens himmelflugt er godt for de smågriseproducenter, som afregner til puljeprisen, men for de slagtesvineproducenter, der skal have grisene ind i staldene, kan det være en dyr fornøjelse.

Det beretter Lars Rosgaard fra Rosgaard A/S, der omsætter grise i både ind- og udland.

»Jeg har en kunde ved Struer, som normalt køber smågrise fra puljen. Han leder for tiden med lys og lygte efter grise, men der er ingen at få til en pris, som gør det rentabelt for ham, fordi puljeprisen er steget så kraftigt,« siger Lars Rosgaard.

Han har også eksempler på, at banker presser smågriseproducenter til at droppe deres kontrakter med danske slagtesvineproducenter til fordel for eksport af grisene, der kan afregnes til den højere puljepris.

Det lægger et stort pres på produktionen af slagtesvin herhjemme.

Lars Rosgaard er ærgerlig over den aktuelle situation.

»Jeg under smågriseproducenterne alle de penge, de kan få for deres grise, men hvis ikke slagtesvineproducenterne i Danmark snart får en højere notering stillet i udsigt, så falder produktionen af slagtesvin kraftigt,« siger han og fortsætter:

»Jeg synes, situationen er lige så alvorlig, som da vi havde finanskrisen, fordi folk bliver tvunget til at tage kortsigtede løsninger frem for langsigtede løsninger. For historien viser, at puljeprisen og den beregnede notering over tid er stort set det samme.

Jeg frygter, at markedet for smågrise falder sammen i sensommeren på grund af overudbud, og det kan få puljeprisen til at styrtdykke.«

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle