Kontrollanter i Ringsted genoptager arbejdet

Tilsynsteknikerne ved DC-slagteriet i Ringsted gennemfører aftenvagten. I Horsens strejker aftenholdet. På morgenvagterne på de øvrige slagterier møder medarbejderne ind til et fagligt møde, men det er uklart, om de vil genoptage arbejdet.

Aftenholdet af tilsynsteknikere møder ind på Danish Crowns slagteri i Ringsted. Det oplyser Jørgen Nielsen, formand for Foreningen af Tilsynsfunktionærer under Serviceforbundet. Fagforeningen er imod arbejdsnedlæggelsen.

I Horsens vil aftenholdet dog fortsat strejke i strid med overenskomsten, oplyser fagforeningsformanden til Landbrugsavisen.dk.

På de øvrige slagterier, der har været ramt strejken, vil tilsynsteknikere møde op på arbejdet, men starte dagen ud med et fagligt møde. Om de derefter vil genoptage arbejdet er stadig uklart, oplyser Jørgen Nielsen.

Servicefundet har via de lokale tillidsmænd i dag oplyst, at de ansatte har fået pålæg om at genoptage arbejdet hurtigst muligt. Hvis ikke aftenholdet møder ind, står de til en bøde på 35 kr. pr. arbejdstime fra konfliktens start. Dermed står aftenholdet i Horsens til at blive pålagt bøder ved et hastemøde i Arbejdsretten onsdag. Også morgenholdene står til bøder, hvis de ikke genoptager arbejdet i morgen.

Truslen om bøden påvirker dog ikke medarbejderne, vurderer Jørgen Nielsen. Det er generel frustration over flere års besparelser, som denne gang har fået dråben til at flyde over, siger han.

"Jeg tror ikke, det har nogen indflydelse," vurderer Jørgen Nielsen om bødetruslen.

Det er tilsyneladende blandt andet kortere pauser og støj ved slagteriet i Ringsted, der har tirsdag fik medarbejderne til at nedlægge arbejdet i Ringsted, hvorefter det spredtes til andre slagterier tirsdag og onsdag.

I morgen, torsdag, arbejder Fødevarestyrelsen, Serviceforbundet Foreningen af Tilsynsfunktionærer på at holde et møde om forholdene for medarbejderne.

"Så tager vi den derfra," siger Jørgen Nielsen.

Fødevarestyrelsen forsøger at bruge dyrlæger til at varetage kontrollen, mens kontrolteknikerne strejker. Det er dog et stort antal dyrlæger, der skal bruges til det, hvorfor slagtekapaciteten er nedsat til cirka halv kraft.

Indtil videre er 25.000-30.000 slagtninger udsat på grund af strejken.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle