Pris til avanceret monitor - kan høre hvad grisene fejler og sparer medicin

EuroTier guldmedalje: Et nyt system kan høre, at grise vil blive syge fem dage før, landmanden opdager det.

Automatisering er det helt store tema på EuroTier i Hannover til november.

En af de store nyheder, der har fået guldmedalje, er systemet SoundTalks fra Boehringer Ingelheim, som angiveligt kan høre om grisen er ved at blive syg, før landmanden selv vil få øje på det. 

SoundTalks består, ifølge en pressemeddelelse fra det tyske DLG, af monitorer, der er installeret i stalden, og som er udstyret med seks mikrofoner.

Disse opsnapper al støj i stalden 24 timer i døgnet og analyserer løbende grisenes respiratoriske sundhed, baseret på lydene. Systemet kan skelne hoste fra andre lyde ved hjælp af en algoritme.

Selv når grisene sover, opsnappes lydene og dermed kan hoste registreres op til fem dage før landmanden kan høre den. 

Landmanden får besked via et lyssignal i stalden eller via en app på smartphonen. Dermed kan han eventuet justere eventuelle problemer med ventilationen eller behandle dyrene.

Tidlig behandling af dyrene med vitaminer, slimhindemidler osv. kan i nogle tilfælde gøre det unødvendigt at bruge antibiotika, og behandling kan ske mere specifikt. 
 

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle