Rådgiver: Vent med at lukke handler med grisefoder

Priserne er ganske vist er faldet 5-10 kr. i forhold til for to uger siden, men vi ser stadig på priser, der er 30-40 kr. over sidste års niveau.

"Traditionen tro er der dele af foderstofbranchen, der forsøger at få lukket nogle foderhandler, inden de går på sommerferie - men de priser, jeg har set den sidste uges tid, er ikke noget der imponerer."

Sådan lyder vurderingen fra svinekonsulent Peter Mark Nielsen i det seneste nummer af nyhedsbrevet Trynekontakten fra Velas.

Peter Mark Nielsen peger på, at priserne ganske vist er faldet 5-10 kr. i forhold til for to uger siden, men vi ser stadig på priser, der er 30-40 kr. over sidste års niveau.

Med hensyn til bytteforholdet imellem korn og færdigfoder er det i omegnen af 25-30 kr. dårligere end sidste år. Og selvom nærmest alle ingredienser i svinefoder er steget, så kan jeg ikke finde grunden til, at det skal stige så meget, mener Velas-rådgiveren.

"Som det er nu, skal der ikke handles foder, og mit bedste bud er, at vi skal vente til der kommer høstpres på kornpriserne, og der kommer gang i konkurrencen for at få fyldt foderfabrikkerne op," siger Peter Mark Nielsen, og han fortsætter:

"Lige nu er der mangel på byg i Danmark, så jeg tror ikke, at vinterbyg høsten kan udløse nok høstpres til at få priserne ned på ny termin. Så vi skal nok forvente, at det rigtige tidspunkt for foderhandel bliver relativt sent i år.

Skal du af med vinterbyg, tror jeg, at du skal nøjes med at købe foder, der svarer til mængden af vinterbyg."

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle