Sæt et langtrug op til de svage søer i stien

Ved at montere et langtrug i den modsatte ende af foderkasserne i stien, giver man mulighed for, at de svageste dyr får langt bedre adgang til foderet.

Der er blevet lavet en del stalde, hvor der er monteret én række foderkasser.

Dette gør desværre, at den svageste so ikke får en særlig god adgang til det tildelte foder. Man skal nemlig huske på, at søer har et behov for ca. 1 kvadratmeter fast gulv for at kunne æde på et fast gulv.

Det påpeger svinekonsulent Anders Andersen, Velas, i det seneste nummer af nyhedsbrevet Trynekontakt.

Ved at montere et langtrug i den modsatte ende af stien, giver man imidlertid netop mulighed for, at de svageste dyr får langt bedre adgang til foderet. Nogle vil måske indvende, at søerne så skider i truget - men som det ses på billedet herunder er det ikke et problem i den viste besætning.

Anders Andersen forslår, at man tildeler +20 procent foder pr. so til det antal søer, der kan æde i langtruget. Samtidig med at der holdes lidt igen med foderet, som afleveres på det faste gulv.

Det er en forholdsvis lille investering, som nemt kan betale sig tilbage. Der skal ikke reddes mange søer, før pengene er hjemme. lyder det fra svinekonsulenten.

Langtrug til svage søer. Fotos: Trynekontakt

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle