Se listen: De er et besøg værd - 10 svinefarme verden rundt

Fra Kina over Colombia til Holland. Hollandsk medie har udvalgt ti svineproduktioner verden rundt, som er særligt interessante.

Denne artikel er normalt forbeholdt abonnenter på Svin Plus. Vi har valgt at du i dag kan læse artiklen uden login.

Den hollandske netavise pigprogress.net har i 2017 besøgt en lang række svinefarme verden rundt.

Avisen har udvalgt ti af farmene, som er er særligt unikke eller innovative. En dansk svinefarm er blandt de udvalgte. 

Nednfor har vi gengivet listen:

1. DBN Farm, Kina

Den kinesiske landbrugsvirksomhed Da Bei Nongs (DBN)  med et mål om en produktion på 30 mio. slagtesvin i 2030 har bygget en ny uddannelsesfacilitet "Yutian Technology Park" i den østlige del af Beijing. Parken, som har to selvstændige svineproduktionsenheder samt et stort uddannelsescenter, er en klar markering af det kinesiske svinekødsmarkeds hurtige ekspansion.

2. Beerens Farm, Holland

Svinestalde i de tempererede dele af verden bruger energi på at opvarme staldene, når det bliver koldt. På Beerens svinefarm i Holland er der installeret et system, som genbruger varme udledt fra luftrensere ved hjælp af varmevekslingssystemer.

3. Siljebjerggård, Danmark

Den danske svinebedrift Siljebjerggård i Brædstrup i Midtjylland har vakt Pigprogress´ interesse, fordi man her er i fuld gang med at teste effekterne af hele ti forskellige løsgående staldsystemer. Hvilket system er bedst for både soens velfærd og smågrisenes sikkerhed.

4. Kreins Farm, Luxembourg

Der er visse fordele ved at være svineproducent i et lille land som Luxembourg. Hos familien Kreins, som driver en svinebesætning med 170 søer og produktion af slagtesvin, nyder de særligt godt af at være den eneste svineproduktion i området, idet de slipper for smitterisiko.

5. Gren Acres Farm, USA

På forsøgsfarmen Gren Acres i Missouri, USA, forsker man i smågrises fordøjelighed og sundhed. Man kannulerer grisene  for at finde ud af, hvordan maveindholdet ser ud, når det har nået tyndtarmen. Farmen har plads til 228 grise, og dertil kommer andre husdyr.   

6. HoCoTec, Colombia

Svineproducenter fra hele Latinamerika har i løbet af de sidste to år besøgt Holland-Colombia-Technology uddannelsesfarmen (HoCoTec) i hjertet af Colombia for at få indblik i en moderne svineproduktion. Bedriften, som står foran en udvidelse, er med 250 søer o,g alle grise opfedes til salg.

7. Van Veldhuizen Farm, Holland

Van Veldhuizen, slagtesvineproduktion i Holland stræber efter kliniske hygiejneforhold med krystalklare vandrør, nultolerance for fluer og anvendelsen af en let vaskbar overfladebehandling. Farmens pletfrie hygiejne har resulteret i nulforbrug af antibiotika og vacciner, en høj vækstrate og en lav dødelighed.

8. Gaec de Mirtanges, Frankrig

Marc Paccaud, som driver farmen Gaec des Mirtanges 50 km fra Lyon, kan få mere for sine slagtesvin end svineproducenter fra den vestlige del af Frankrig. Han har nemlig sans for detaljerne og desuden et særligt fokus på sine markafgrøder. 

9. Cargill Global Innovation Center, Holland

På firmafarmen Cargill Global Innovation Center i Holland er der gode forhold til at forske i optimering af forskellige internationale forhold for fravænnede grise. Centeret har nemlig to identiske rum, som kan termoreguleres og desuden optimale betingelser for opsamling af blod, fæces og væv. 

10. Iowa Lakes, USA

Grisene på Iowa Lakes i USA bliver passet af landbrugsstuderende som led i et toårigt kursus i svineproduktion. Bedriften har plads til 56 søer, 360 stipladser til slagtesvin og en fravænnngsstald. Iføæge svinekurstes leder er det en ideel uddannelsesplatform, fordi de stuereden hellere vil være i stalden end i en forelæsningssal.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle