So-seminar: Tag dig godt af polten - så får den et langt soliv

Poltene er et vigtigt indsatsområde, hvis man vil forlænge hele sit soholds levetid og sikre, at alle søer har høj produktivitet.

Fokus på polte forbedrer so-overlevelsen. Derfor er korrekt fodring og selektion af polte vigtige for, at dyrene senere opnår et langt liv som søer.

Det er et af budskaberne ved So-seminaret, som Seges Svineproduktion afholder som webinar tirsdag 13. april.

»Selektion er en konstant proces, som kører hele vejen igennem poltens opvækst. Poltene er besætningens fremtid, og det er vigtigt, at det er polte af rette kvalitet, der selekteres. Det sikrer man ved at have den rette viden om udvælgelsen af produktionssikre polte«, lyder det fra Tanja Jensen, der er Selection Manager hos DanBred.

Hos DanBred er sundhed og eksteriør nogle af de faktorer, der indgår i udvælgelseskriterierne.

»Ved eksteriør lægger vi bl.a. vægt på benstilling, ensartede klove og dyrets bevægelse«, siger Tanja Jensen.

Ud over Tanja Jensens indlæg vil afdelingsleder hos Avl & Genetik, Martin Mølgaard, fortælle om avlens værktøjskasse i forhold til poltene.

Desuden fortæller specialkonsulent Thomas Sønderby Bruun, Seges Svineproduktion, om fodringens betydning for poltene effektivitet og holdbarhed.

»Ved at blive mere bevidst om disse tre emner får man nogle redskaber til at give sine polte et stærkt og langt liv som søer«, lyder det fra Gunner Sørensen, der er ordstyrer på indlægget om polte.

Faktaboks

So-seminar 13. april

  • Tilmelding og program: https://www.tilmeld.dk/soseminar2021/
  • Sidste tilmeldingsfrist er søndag 11. april.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle