Soholder: Råmælk og særlig mælkekop sænker dødeligheden hos pattegrisene

På Spøttrup Svineproduktion anvendes en nyudviklet mælkekop og et ko-råmælkskoncentrat for at hæve overlevelsen hos pattegrisene.

På Spøttrup Svineproduktion er ejer Søren Andersen ikke bleg for at tage nye ting i brug for at forbedre besætningens produktionsresultater, der i forvejen hører til blandt de bedste i landet.

Han har tidligere været en del af sektorens Innovationsråd, og han har derigennem fået blik for, at innovation kan flytte resultaterne på staldgangen.

I det seneste halvandet år har han sammen med Calvex i Skive arbejdet med at tildele de mindste grise et opkoncentreret ko-råmælksprodukt, og for et halvt år siden fik han en opringning fra Lars Brunse, der har startet virksomheden Best Farm.

- Lars kender jeg blandt andet fra ture til Asien, hans tid hos Danish Farm Design og som sælger. Han ringende, fordi han ville have mig til at teste et nyt produkt, forklarer Søren Andersen fra frokoststuen på det ene af hans to sohold, der er beliggende få hundrede meter fra hinanden.

Produktet var Pig-Let-Starter, der er en flytbar mælkeløsning bestående af en polymerskål indstøbt med et gevind til montering af en flaskeholder.

- Vi startede med at placere Pig-Let-Starteren ved vandniplen, men der oplevede vi ikke, at grisene gik efter mælken, siger driftsleder Martin Thorgaard.

Men en dag kom en ny opringing fra Lars Brunse, der gjorde en forskel for mælkeløsningen.

Læs mere om besætningens erfaring i det kommende udgave af fagmagasinet Gris, der udkommer 16. august.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle