Storbritannien: Antibiotikaforbruget til grise ned med 75 procent på otte år

De britiske griseproducenter har alene det sidste år sænket antibiotikaforbruget med 20 procent, hvilket er en større reduktion end målsætningen.

Det seneste år har de britiske griseproducenter mindsket antibiotikaforbruget med 20 procent, nemlig fra et forbrug på 87 mg pr. PCU til 70 mg pr. PCU.

Samlet set har griseproducenterne reduceret forbruget med 75 procent de seneste otte år, hvor forbruget løbende er blevet intensivt monitoreret af dyrlæger og landmænd med sigte på at reducere anvendelsen.

Det viser nye tal fra brancheorganisationen AHDB (Agriculture and Horticulture Development Board), skriver netmediet FarmingUK.

Mandy Nevel, chef for dyresundhed hos AHDB, fastslår, at det er takket være landmænds og dyrlægers samarbejde, at man har kunnet reducere antibiotikaforbruget så meget.
 
I 2020 blev der sat et mål for reduktionen af brug af antibiotika af alliancen Responsible Use og Medicines in Agriculture (RUMA). RUMAs mål for griseproduktionen var at reducere antibiotikaforbruget med 30 procent i årene 2020 til 2024, hvilket altså allerede er opnået. 

Der er dog risiko for tilbageslag i den kommende tid. 

Grace Webster, formand for Pig Health Council Antimicrobial Use Subgroup, siger, at hun er spændt på om antibiotikaforbruget øges de kommende måneder.

De britiske producenter har nemlig lov til at anvende det zinkoxid, de har på lager, og først når det er opbrugt vil forbuddet mod anvendelse af medicinsk zinkoxid reelt træde i kraft.   

De nyeste tal på europæisk plan viser, at forbruget af antiobiotika til husdyr i de 25 EU/EØS lande var dykket med 46,5 procent til 87 mg pr. PCU fra 2011 til 2021. Målet er et forbrug på 59 mg pr. CPU i 2030.

For Danmark var forbruget i 2021 opgjort til 33 mg pr. CPU, ifølge notat 2301, marts 2023, fra Seges.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle