Svineprisen for søer tager et dyk

Slagtesvinsprisen holder skansen, mens soprisen dykker med 50 øre.

Svinenoteringen fra Danish Crown er denne uge på 9,80 kroner for slagtesvin og altså dermed uændret i forhold til sidste uge.

Til gengæld har kiloprisen ved søer taget et dyk på 50 øre, så afregningen nu er på 5,40 kroner.

"Til trods for, at vi nærmer os en af de travleste uger op til jul, så er efterspørgslen fortsat afdæmpet i Europa. Det er specielt den midterste del af grisen, altså kammene og brystflæsket, der er under pres," fortæller Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.
 
Priserne på forender, bove og skinker er til gengæld ganske stabile, men fortsat på et ganske lavt niveau. Afsætningen til landende uden for Europa forløber pænt bl.a. til Japan, mens salget til det kinesiske marked er bremset noget op med sivende priser til følge.
 
"Når vi ser ud over Europa, så skinner det igennem, at der specielt i Tyskland er rigeligt med grise. Derfor faldt den tyske notering for anden uge i træk med næsten 30 ører, og det er altså ganske usædvanligt på den her tid af året," siger Søren Tinggaard.

 

Emneord svinenotering

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle