Hønsene lagde guldæg til grovvarebranchen

Danhatch-koncernen, der er ejet af DLG og Danish Agro i fællesskab, laver årligt godt 140 millioner daggamle kyllinger, og 2016 gav det bedste resultat i Danhatch-historien.

Den store koncern etablerede i slutningen af 2016 en ny holdingstruktur, og i det nyeste regnskab for den danske kyllingeproduktion er de to Danhatch-rugerier dermed strukturelt samlet under én hat.

Selskabets to danske rugerier realiserede i 2016 en afsætning på 140,6 mio. daggamle kyllinger, hvoraf 120,5 mio. stk. blev solgt til hjemmemarkedet og 20,1 mio. stk. blev eksporteret.

Selv om Kopenhagen Fur holder sig på toppen af listen, er den samlede omsætning næsten halveret i forhold til året før. Historien er velkendt. Prisen på minkskind er nemlig styrtdykket, siden den toppede på 612 kr. i rekordårene 2012 og 2013. I det forgangne år endte gennemsnitsprisen på et skind på ydmyge 235 kr. eller knap 40 pct. af prisen, da det gik forrygende.

Danske pelsdyravlere kan dog glæde sig over, at udlandet stadig mener, at danske skind er bedst. Indkøberne betaler således 28 pct. mere for et Made in Denmark-skind i forhold til et udenlandsk et af slagsen. Til sammenligning var det tal 23 pct. i 2012.

Med til mink-historien hører også, at Kopenhagen Fur har brugt 96 mio. kr. på at bekæmpe sygdommen plasmacytose i besætningerne.

Ud over lidt flytten rundt på pladserne rummer top-syv listen ingen nyheder i forhold til sidste år.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle