Hesteauktion skuffede på toppriser

Ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning Messecenter blev der lørdag afholdt forårsauktion. Gennemsnitsprisen steg en anelse, men højeste pris var noget lavere end sidste år.

Lørdag d. 11. marts  var der ride- og avlsheste under hammeren i Herning. Avlsforbundet Dansk Varblod afholdt forårsauktion. Hestene blev solgt til gode priser dog uden nogen højdespringere.

Auktionens dyreste hest blev solgt for 360.000 kr. Det var hoppen Duffy e. UNO Don Diego/Milan, der er søster til guldmedaljehingsten Hesselhøj Donkey Boy. Hoppen, der er ud af en meget succesfuld hoppestamme og selv er mor til flere lovende afkom ved embryo transfer. Hoppen blev solgt til Norge. Andresen.

Resultatet af auktionen blev en salgsprocent på 73 procent og en gennemsnitspris på  178.684 kr. Formanden for Dansk Varmblods auktionsudvalg, Ulrik Kristensen, udtalte efter auktionen:

"Vi er rigtig glade for, at vores medlemmer gav os en god gennemsnitspris, men vi fik desværre ikke de priser, som vores udstillere fortjener, men til gengæld betød det for køberne rigtig gode heste til fornuftige priser. Mange af vores købere er gengangere."

Herning Horse Show bliver afholdt fra onsdag til søndag med forventet 60.000 besøgende.  700 heste er på banerne en eller flere gange i løbet af dagene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle