Hollandske protester fortsætter: Landmænd anholdt

Hollandske protester mod regeringen blusser op igen, efter nye reguleringer rammer landbruget.

Siden oktober sidste år har de hollandske landmænd protesteret mod de massive miljøreguleringer, den hollandske regering har vedtaget.

I de seneste uger er demonstrationerne blusset op igen, og i sidste uge valgte politiet at anholde over 50 landmænd, der fik en bøde på knap 3.000 kr. for at blokere en vej med deres traktorer, skriver adskillige hollandske medier.

Årsagen er, at Hollands regering fortsætter med at stramme miljøreguleringen i landet, og landmændene mener, det er uretfærdigt, at det er landbruget, der står for skud, mens f.eks. transport- og byggesektoren går fri.

Senest er hollandske landmænd blevet påbudt at give deres køer mindre protein i foderet for at sænke ammoniakindholdet i gyllen.

Tidligere har regeringen også iværksat et opkøbsprogram til svineproduktioner, hvilket mere end 400 producenter har taget imod.

Den lavere udledning skal bl.a. give plads til, at Holland kan bygge omkring 75.000 boliger i forbindelse med stor boligmangel i landet, skriver Dutch News.nl bl.a.

Udover tiltagene i landbruget har regeringen desuden indført, at man kun må køre 100 km/t på motorveje i dagtimerne for at nedbringe udledningen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle