Indehaver: 17-årig ville fikse hul, da bigbag røg ned

Hos Skærtoft Mølle er medarbejderne og indehaveren ulykkelige over arbejdsulykke, der ramte ung medarbejder - men er glad for, at han ser ud til at komme sig.

Arbejdsulykken, som onsdag ramte en 17-årig mand på Skærtoft Mølle i Sønderjylland, skete, da medarbejderen forsøgte at lappe et hul.

Det beretter indehaver Jørgen Bonde til Landbrugsavisen.dk.

"Han kører spelt over i vores renseri. Det gør han i løs vægt med en teleskoplæsser med skovl. Det henter han i en lade, der ligger 30 meter fra kornpåslaget. Der står bigbags ude langs siderne. I den ene side står en række, hvor der står bigbags i to lag. Ved et uheld sætter han skovlen i siden i nederst bigbag. Så løber kornet ud af nederste bigbag. Så vil han sætte noget i hullet, men hullet er så stort, at der er kommet en del ud. Det betyder, at den bigbag, der står ovenpå, mister et af de fire hjørners ståsted – derved kommer den til at tippe og falder ned over ham," beretter Jørgen Bonde.

Bigbag'en med 1100 kg hvede maser ham ned mod gulvet, og han er ude af stand til at tilkalde hjælp. Først nogle timer senere opdagere Jørgen Bonde, at der stadig er lys, og at motoren stadig kører. Herefter kommer han på hospitalet i Odense.

Han og de andre på Skærtoft Mølle er meget berørte og ulykkelige over situationen.

"Den eneste trøst, vi har er, at han ligger på Odense Unidervsitetshospital, og det lader til, at han slipper nogenlunde uden varige men – sådan ser det ud lige nu", siger Jørgen Bonde.

Tidligere melding har været, at han havde brækket arm og skulder, men det lader til, at der ikke er brud alligevel. Til gengæld er der skader af anden art.

Arbejdstilsynet har været forbi og spurgt ind til, hvordan ulykken skete - og blandt andet om medarbejderen havde modtaget korrekt instruktion. Her måtte Jørgen Bonde melde, at han ikke havde forudset en situation som denne, men at medarbejderen var instrueret i ikke at gå ind under et instrument, der er løftet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle