Indtjeningen falder hos en af Danmarks største fjerkræproducenter

Indtjeningen er dykket hos Danmarks største kyllingeproducent Rokkedahl.

Faldende notering og stigende foderpriser fik i 2021 indtjeningen til at tage et dyk hos en af Danmarks største slagtekyllingeproducenter. 

Der er tale om Rokkedahl, der både driver økologisk og konventionelt landbrug med fokus på deres omfattende slagtekyllingeproduktion, der tæller en produktion af omkring 9,5 millioner årlige slagtekyllinger.

I selskabets regnskab for 2021 er bruttoresultatet faldet fra 40,3 millioner kroner i 2020 til 34,7 millioner kroner i 2021. 

Dermed er årsresultat også faldet fra 6,58 millioner kroner til 2,36 millioner kroner i 2021.

I regnskabet skriver indehaver af Rokkedahl-koncernen Mark Rokkedahl sammen med resten af ledelsen, at den svigtende indtjening skyldes en faldende notering, der ikke har kunne føge med de stigende foderpriser. Det har udfordret bytteforholdet i kyllingeproduktionen. 

Det er dels corona-pandemien og dels de mange udbrud af fugleinfluenza, der har fået efterspørgslen på fjerkræprodukter til at dale, lyder det.

- I regnskabsåret har selskabets driftsselskaber oplevet betydelig stigning i foderpriser samt faldende
notering som følge af vigende efterspørgsel på eksportmarkederne, skriver ledelsen i regnskabet-

- Årets realiserede resultater er mindre tilfredsstillende og har ikke indfriet forventningerne til regnskabsåret, lyder dommen.

I samme periode er selskabets egenkapital til gengæld steget med lidt over to millioner kroner til 92,69 millioner kroner.

Ledelsen er da også positiv over for bedre priser og eller efterspørgsel fremadrettet.

- Det forventes, at markedet vil stabilisere sig i 2022, skriver ledelsen.

I juni gik Rokkedahl med i Aalborg Kommunes klimaalliance. Med sin underskrift forpligter kyllingeproducenten sig til at inddrage hele organisationen i den grønne omstilling til gavn for klimaet og udledning af klimagasser, lød det dengang fra Rokkedahl i en mail.

- Vi tror på, at de gode klimaløsninger skal findes på tværs af brancher og institutioner. Med vores underskrift gør vi vores arbejde med bæredygtighed og klima officielt. Vi glæder os til at komme i gang med at inddrage og optimere produktionen, markdriften og energien. For landbruget skal være en del af løsningen og ikke problemet, udtalte Mark Rokkedahl dengang.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle