Johnny har lavet forretning ud af slagteriaffald: Koger 17 ton skrog og knogler hver dag

Johnny Koch fra Løgstør har lavet en forretning ud af at koge skrog og knogler fra slagterierne til fond, der kan agere som smagsforstærker i mange fødevarer.

Når blandt andet slagteriet Himmerlandskød er færdig med at skære i kreaturerne, og der kun er skrog og knogler tilbage, opkøber Johnny Koch fra Løgstør resterne og smider dem i sine store kogekar.

For hos virksomheden Carnad laver han kyllinge-, grise- og oksefond, der kan bruges som smagsforstærkere i fødevarer. Det skriver Nordjyske, der har besøgt virksomheden.

Det er 10 år siden, at Johnny Koch stiftede Carnad, for at udvikle en virksomhed, der kunne producere naturlige smagforstærkere - og nu har virksomheden nået flyvehøjde og sorte tal på bundlinjen. Hver dag koger Carnad 17 ton råvarer fra slagterierne til fond. Flere store firmaer har taget produkterne til sig, bla. fødevareproducenten Nestlé.

Den næste udfordring virksomheden skal i mål med er genanvendelsen af dyrens knogler.

"Når vi er færdige med at bruge skroget, har vi et restprodukt, nemlig de afkogte knogler. Det har vi ikke indtil videre kunne udnytte, men i øjeblikket arbejder vi på at knuse knoglerne helt ned til nærmest pulver, der vil kunne udnyttes i biogasanlæg for bagefter at ende som gødning ude på landmandens marker", forklarer Johnny Koch.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle