Julie bruger sommerferien på at høste på stort landbrug

Julie Magnussen bruger sin sommerferie fra studiet på at hjælpe med høsten på forældrenes gård.

Mens de fleste af Julie Magnussens studiekammerater nok bruger deres sommerferie på at rejse og slappe af, har hun i de sidste tre år hjulpet med at få høsten i hus på forældrenes gård, St. Damgaard.

Hendes storebror, Daniel Magnussen, kører en Claas 670, mens hun selv kører den mindre Claas 540. 

"Jeg har altid været med min far, når vi har høstet, og så prøvede jeg at køre lidt. De sidste tre år har jeg hjulpet permanent sammen med min bror," fortæller Julie Magnussen, der er i gang med en kandidatuddannelse i Styring og Ledelse på Syddansk Universitet i Kolding. 

Julie Magnussen kan godt lide at hjælpe til hjemme på gården, og det at høste er ingen undtagelse.

"Når det hele kører, det er godt høstvejr, alle hjælper til, og det hele fungerer, så synes jeg bare, at det er rigtig sjovt at være en del af - at få det til at lykkes," siger Julie Magnussen. 

At føre en mejetærsker er ikke noget, man bare lige lærer.

Mælkeproducent går imod 3F: Vil levere til udlandet 12. december · 16:34

"Det bliver selvfølgelig nemmere og nemmere. Man lærer noget nyt hele tiden - hvordan man indstiller maskinen, og hvordan man kan se, om den kører godt nok. Det er da nogle gange lidt svært, for eksempel hvis kornet ligger ned. Men jeg synes da, at jeg er ved at have det lært sådan nogen lunde," siger Julie Magnussen.

St. Damgaard ligger vest for Kolding og ejes af Henning Falk Magnussen, Julie og Daniel Magnussens far. Gården er på cirka 1300 hektar, hvor der på den ene halvdel dyrkes græs og majs til grovfoder, og  på den anden halvdel dyrkes byg og hvede. Derudover har de omkring 1000 køer. Daniel Magnussen har en svinebesætning ved Esbjerg med 650 søer. De to gårde er i markfællesskab sammen, så han er hjemme for at hjælpe til med høsten. 

"Vi er stadigvæk i gang med at høste, men indtil videre er det gået fint. Vejret har selvfølgelig drillet en hel del i år, og vejrudsigten ændrer sig hele tiden, så det er lidt svært at planlægge. Men det giver egentligt ret godt i år, har vi en fornemmelse af," siger Julie Magnussen.

Julie Magnussen deltager i Skyd høsten bedst. Her kan hun både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu