Jysk vandløbslaug vinder naturpris for vedholdende indsats for naturen

15. Juni Fonden uddeler igen i år en naturpris på 200.000 kr. for en særlig indsats for Danmarks natur.

En Naturpris på 200.000 kr. er blevet givet til Odderbæk Vandløbslaug. Det skriver 15. juni fonden i en pressemeddelelse.

Prisens glade giver er 15. Juni Fonden, der hvert år uddeler en naturpris. 

Naturprisen er givet til Odderbæk Vandløbslaug for laugets omfattende, langvarige og blivende indsats for naturen i og omkring Odderbækken ved Give, et område på 3000 ha. 

I samarbejde med Københavns Universitet lavede lauget i 2002 en kollektiv naturplan, der har sat rammerne for laugets mange naturforbedrende projekter. Planen kan i 2020 fejre sit 20-års jubilæum.

Projekterne skulle blandt andet binde naturen sammen på tværs af matrikelskel.

"Fondens bestyrelse og Naturprisudvalg er stolte af, at vi i år kan give Naturprisen til Odderbæk Vandløbslaug. Vi leder altid efter det eksemplariske, når vi skal uddele priser. Her har vi fundet en prismodtager, der formår med en kollektiv indsats og med en udstrakt brug af egne ressource at sikre, at indsatsen gavner naturen på flere planer", siger bestyrelsesformand i 15. juni Fonden, Helene Kähler Hjenner, som fortsætter:

"Samtidig har prismodtageren gjort en meget stor indsats for at formidle og forankre initiativerne i samarbejde med forskellige partnere. Det er et eksempel til inspiration og efterfølgelse for mange, hvilket Fonden gerne vil både synliggøre og præmiere".

Odderbækkens oplandsområde på 3000 ha består af marker i omdrift (ca. halvdelen af arealet), mens naturområder domineres af egekrat, plantager og lysåbne naturtyper, især eng, overdrev og hede, samt vandløbene.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle