Kødkontrollen: Alt virkede fint hos Dansk And

Fødevarestyrelsens dyrlæger havde ikke anledning til at tro, at noget var galt.

Fødevarestyrelsens kødkontrol har haft dyrlæger til stede massivt, mens det nye andeslagteri i Struer startede op, skriver Folkebladet Lemvig.

"Vi har været til stede hver eneste dag, når der har været gennemført slagtninger, og vi har indtil videre ikke konstateret forhold, der kunne have betydning for fødevaresikkerheden," siger kødkontrolchef Jens Dissing fra Fødevarestyrelsen.

Dansk And vurderer selv, at fejlen skyldes, at en enkelt medarbejder ikke var korrekt instrueret i temperaturforholdene. Det gjorde, at indmad ikke havde den rette temperatur en enkelt dato. Men der er også klaget over ænder fra andre datoer, så der er ikke fuld klarhed over forløbet.

"Der er et eller andet, der er gået galt, da ænderne forlader båndet og skal til nedkøling. Der er kødkontrollen ikke med. Det er virksomhedens egenkontrol, der skal fange den fejl," siger kontrolchef Jens Dissing til Folkebladet Lemvig.

Omfanget af problemet er ukendt. Fødevarestyrelsen oplyser, at de har modtaget 300 klager over ferske ænder, hvoraf hovedparten er fra Dansk And. Det er altså tilsyneladende kun en mindre del af de tusindvis af ænder, der er slagtet på slagteriet, hvor der har været produktionsfejl.

Efter nytår vil kødkontrollen gå temperaturforholdene efter sammen med Dansk And. Det vil ske sammen med dyrlæger, som ikke normalt arbejder på slagteriet i Struer.

Til Landbrugsavisen.dk har Martin Daasbjerg, direktør for det nyåbnede slagteri, oplyst, at de vil foretage prøveslagtninger i januar, så alt er kontrolleret inden kommende højsæsoner.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle