Kampen mod madspild er langt fra vundet

Ny undersøgelse viser, at danskerne i stor stil stadig smider mad ud. Både Landbrug & Fødevare og Stop Spild Af Mad oplyser, at de vil fortsætte kampen med at informere mod madspild.

Kampen mod madspild er langtfra vundet. Sådan lyder det fra Landbrug & Fødevarer mandag morgen i en pressemeddelelse. 

Organisationen har sammen en foreningen Stop Spild Af Mad fået gennemført en undersøgelse Kantar Public, og her lyder det, at 44 procent af de adspurgte husholdninger smider mad ud mindst én gang om ugen.

I undersøgelsen er der også kigget nærmere på, hvad danskerne især smider ud.

Tallene viser, at holdbarhedsdatoer og overskydende mad fra de store hovedmåltider især er skyld i madspildet.

Per Vesterbæk, der er områdedirektør for Analyse & Statistik i Landbrug & Fødevarer mener, at tallene i høj grad afspejler en travl hverdag.

-  Vi kan se, at danskerne har en tendens til at glemme, hvilke fødevarer de har liggende derhjemme. Så køber man måske nogle nye og friske produkter, når man er ude og handle. Det tror jeg i høj grad sker, fordi mange har en travl hverdag, hvor man ikke helt får sat indkøbene i systemet, siger han. 

Selina Juul, som er stifter og bestyrelsesformand i Stop Spild Af Mad, bekymrer sig over undersøgelsens resultater.

-   Noget tyder på, at vi fortsat har en stor opgave foran os. De gode madspildsvaner, som danskerne har lært under COVID-pandemien, hænger åbenbart ikke ved, siger hun.

I år er det 17 år siden, at Landbrug & Fødevarer lavede de allerførste beregninger af danske husholdningernes madspild. Og det er 15 år siden, at Stop Spild Af Mad bevægelsen så dagens lys, og bevægelsen er fortsat aktuel.

Både Landbrug & Fødevarer og Stop Spild af mad oplyser, at de kommer til at fortsætte kampen med at oplyse om madspild og fastholde fokus på udfordringen.

/ege

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle