Kongskilde trækker DLG-resultat i minus

DLG havde plus i overskuddet i driftsresultatet, men nedskrivninger hos Kongskilde trækker årsregnskabet for 2014 ned.

Det var ellers et rekordgodt resultat, hvis man blot kiggede på overskuddet på driften. Men DLG må i dag offentliggøre et årsresultat - inklusiv særlige poster - på minus 185 mio. kr.

Det skyldes nedskrivninger og omstrukturering i datterselskabet Kongskilde, der producerer landbrugsmaskiner. Nedskrivningerne og omstruktureringerne hos datterselskabet har en samlet nettoeffekt for DLG-koncernen på 555 mio. kr.

Repræsentantskabet i DLG-koncernen godkendte ellers i dag, onsdag, årsregnskabet for 2014, der viser det bedste resultat på den ordinære drift i koncernens historie.

»Efter mange år med stor ekspansion og toplinjevækst er vi i gang med en ambitiøs effektiviseringsproces af hele koncernen, som omfatter omkostningsreduktioner og procesoptimeringer inden for især produktion, logistik, administration og IT. Det er frugterne af denne proces, vi nu begynder at se, og vi går stærkt rustet ind i 2015,« siger koncernchef Kristian Hundebøll.

DLG kom ud af 2014 med et resultat på den ordinære drift (EBITDA) på 1.503 mio. kr. og en omsætning på 59,2 mia. kr. Det er en forbedring på den ordinære drift på 50 pct. på blot fire år.

Koncernresultatet før skat (EBT) er 519 mio. kr. eksklusiv særlige poster og årets resultat efter skat (EAT) eksklusiv særlige poster er 314 mio. kr. – en fremgang på 20 pct. i forhold til sidste års resultat på 262 mio. kr.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle