Kopenhagen Fur får ny direktør 1. november

Adm. direktør i Kopenhagen Fur, Torben Nielsen, stopper pr. 31. oktober. Ny mand på posten er Kenneth Loberg.

Adm. direktør i Kopenhagen Fur, Torben Nielsen, har efter aftale med andelsselskabets bestyrelse valgt at fratræde med virkning pr. 31. oktober 2015. Torben Nielsen har været administrerende direktør i Kopenhagen Fur siden 1993. Viceadministrerende direktør Kenneth Loberg tiltræder som ny adm.  direktør i Kopenhagen Fur.

Allerede i marts 2015 blev vagtskiftet i Kopenhagen Fur forberedt og meldt ud, og når det endelige ledelsesskifte nu er fastlagt til udgangen af oktober, er det udtryk for dels et ønske om, at væsentlige aktuelle beslutninger med strategisk betydning for virksomhedens langsigtede virke mest hensigtsmæssigt sker med den fremtidige ledelse i funktion, dels et udtryk for hensyn til Torben Nielsens fortsatte efterbehandling af leukemi.

Endvidere sker skiftet således sammenfaldende med virksomhedens regnskabsår. Torben Nielsen vil dog i det kommende år stå til rådighed for såvel direktion som bestyrelse.

"Bestyrelsen beklager meget Torbens beslutning, men den må vi have fuld respekt for set i lyset af den betydelige arbejdsindsats og det engagement, som stillingen kræver.

Og Torben har desværre vurderet, at hans nuværende situation ikke giver mulighed for fuldt ud at leve op til disse krav," siger Tage Pedersen, formand for Kopenhagen Fur.

"Uden at overdrive kan man på godt jysk roligt sige, at både virksomheden og hele den danske minkbranche har gennemgået en ganske fantastisk udvikling i den periode, hvor vi har haft Torben som direktør. Vi har i dag en særdeles velsmurt "maskine", der tillige bidrager godt til det danske samfund, og vores erhverv nyder da også omgivelsernes anerkendelse som aldrig før. Det er ikke mange danske virksomheder eller ligefrem hele brancher, der har kunnet erobre en enestående verdensledende position," siger Tage Pedersen, og fortsætter:

"Torbens visioner og pionérånd har været et stort aktiv for hele vores branche, og vi har da også i dag en fuldstændig enig bestyrelse og medlemskreds bag de helt nødvendige fornyelses- og vækststrategier, der har bragt os minkavlere og vores fælles virksomhed frem til den position, hvor vi er i dag. Den hovedlinje skal vi fortsætte uændret for fuld kraft, og heldigvis har vi i Kenneth Loberg en rigtig kompetent afløser, som selvsagt allerede er godt i gang.

Kenneth Loberg er uddannet ingeniør og MBA og har tidligere været CEO i Skako Lift A/S samt i WinGroup/Windoor. Siden 2010 har han været først salgsdirektør og siden også ansvarlig for Marketing og Business Development i Kopenhagen Fur.

Der vil senere blive annonceret lejlighed til at hilse på både den fratrædende og den tiltrædende direktør i Kopenhagen Fur.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle