Landboformand: Kampen ud af tørkens konsekvenser starter her

LMO og Landboforeningen Kronjylland inviterer til tørkemøde 15. august.

Århundredes værste tørke har sat sine dybe spor overalt efterhånden og landmændene er nu nødt til at se konsekvenserne i øjnene – og ikke mindst se hvordan de hver især kommer videre herfra.

Onsdag den 15. august inviterer Landboforeningen Kronjylland og rådgivningsvirksomheden LMO derfor alle interesserede landmænd til LMOs hovedkvarter i Søften til et møde, hvor man kan få snakket tingene igennem og ikke mindst høre om de løsningsmuligheder, den enkelte landmand står med efter den her katastrofale vækstsæson.

Det skriver LMO i en pressemeddelelse.

Oplægsholdere er udover formanden for Landboforeningen Kronjylland Christian Jensen også næstformand i Landbrug og Fødevarer, Lars Hvidtfeldt, der vil fortælle om det, man på politisk plan arbejder med i øjeblikket.

Landmand kæmper for bæver-erstatning - nu kommer sagen i Landsretten 8. december · 08:18

I det østjyske er flere landmænd yderligere ramte, fordi de er fastholdt i deres kontrakter med halmvarmeværker, det og relaterede emner omkring situationen med halm, mængder og salg vil Erik E. Poulsen fra Danske Halmleverandør komme ind på og endelig vil chefkonsulent hos LMO, Torben Wiborg se lidt mere praktisk på, hvad man selv kan og bør gøre nu, som landmand. For en ting er sikkert, situationen kræver, at man er proaktiv på en række områder for at komme fornuftigt videre, lyder det.

Der er ingen tvivl om, at konsekvenserne af tørken rækker ind i 2019 og for kvægbrugernes side også langt længere ind i fremtiden.

Landboforeningen Kronjylland er vært ved et tragtement, som starter kl. 18 inden mødet går i gang klokken 19. Her bliver der mulighed for at vende situations alvor landmand og landmand imellem.

Alle er velkomne

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu