Landbrugsstyrelsen begynder at udføre flere kontroller efter corona-pause

Fra den 28. april kan flere landmænd, lodsejere og andre igen få besøg af en af Landbrugsstyrelsen kontrollører.

I starten af april begyndte Landbrugsstyrelsen at udføre varslede kontroller, hvor landmand, virksomheden eller lodsejeren ikke skulle være til stede under kontrollen. Det skete for at undgå smittespredning i forbindelse med covid-19 pandemien. 

Nu åbnes der også op for kontroller, der som udgangspunkt kan udføres af én kontrollør og landmanden, virksomheden eller lodsejeren. 

Det sker efter, Landbrugsstyrelsen har vurderet, at opgaver, som kan udføres af én kontrollør, nu kan udføres inden for sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Det melder styrelsen i en pressemeddelelse.

Kontrollerne skal også sikre, at støtten kan udbetales til tiden på de forskellige ordninger.

"For at holde gang i hjulene har vi været inde og vurdere, hvilke opgaver vi kan udføre uden at udsætte vores kunder eller vores medarbejdere for en risiko. Normalt udfører vi hver måned omkring 2.000 kontroller, prøvetagninger eller overvågninger, som er afgørende for, at landmanden, virksomhed eller lodsejeren kan få tilskud eller støtte. Derfor er det helt centralt, at vi kommer i gang med kontroller igen", siger vicedirektør i Landbrugsstyrelsen, Gitte Jensen-Fangel, i pressemeddelelsen.

Større kontroller, hvor der skal deltage flere kontrollører, er stadig sat på pause, og vil først blive iværksat igen senere på året.

Udendørs kontroller

Landbrugsstyrelsens medarbejdere bliver instrueret og vejledt grundigt i, hvordan de overholder anbefalingerne og anvisningerne fra sundhedsmyndighederne, så smitterisikoen minimeres for både kontrollører, landmænd, virksomheder og lodsejere.

Kontrollerne vil i videst muligt omfang blive udført udendørs. Ved varslede kontroller kan landmanden, virksomheden eller lodsejeren aftale eventuelle forholdsregler med Landbrugsstyrelsen på forhånd.

Ved uvarslede kontroller afbryder Landbrugsstyrelsen kontrollen ved sygdom på bopælen eller virksomheden.

"Vi begynder med dem, hvor vi kan overholde alle sundhedsmyndighedernes anvisninger, så de af vores kontroller, hvor der skal være mere end én kontrollør venter vi med at sætte i gang. Det er vigtigt for os, at vores kunder er trygge ved situationen. Derfor har vi samlet gode råd og vores forholdsregler. Hvis landmanden eller lodsejeren er utryg, kan de altid – både ved varslede og uvarslede kontroller – bede om, at vi udfører kontrollen uden, at de er til stede", siger Gitte Jensen-Fangel.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle