Landdistrikter jubler over bedre lånemuligheder til små virksomheder

Afskaffelsen af den nedre beløbsgrænse for lån i Vækstfonden kan styrke mindre erhvervsdrivendes lånemuligheder uden for de større byer, mener Landdistrikternes Fællesråd.

Regeringens beslutning om at fjerne den nedre beløbsgrænse for vækstlån hos Vækstfonden vækker glæde hos Landdistrikternes Fællesråd.

Her har man påpeget behovet for at styrke mindre erhvervsdrivendes lånemuligheder i landdistrikterne.

"Mikrovirksomheder og SMV’erne er stærkt repræsenteret i landdistrikterne, og de har med den høje beløbsgrænse nærmest været forment adgang til fondens lån, fordi loftet på vækstlånet var sat urimeligt højt", siger Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, i en pressemeddelelse.

Indtil nu har en nedre beløbsgrænse stået i vejen for, at Vækstfonden kan yde vækstlån på mindre end 1 mio. kr. Det er denne nedre beløbsgrænse der skal fjernes ifølge erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Selvom erhvervsministeren er tilbageholdende med at sætte et tal på den forventede effekt af ændringen, bekræfter den adm. direktør i Vækstfonden, Rolf Kjærgaard, at ændringen forventes at blive mødt med flere låntagere i landdistrikterne.

Steffen Damsgaard, Landdistrikternes Fællesråd, er enig og mener, at tiltaget vil have stor effekt for væksten og udviklingen i landdistrikterne.

"At virksomheder i landdistrikterne nu får lettere ved at låne penge til nye væksteventyr vil sætte et positivt aftryk på lokalsamfundet og øge muligheden for at skabe arbejdspladser og øget bosætning i landdistrikterne", siger Steffen Damsgaard.

Han understreger, at den ulige adgang til kapital mellem land og by bunder i et komplekst problem, som ikke løses ved et enkelt greb. Landdistrikternes Fællesråd efterlyser derfor et vedvarende fokus på at skabe bedre rammebetingelser for erhvervslivet på landet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle