Landmand sagde nej til at levere smagsprøver til Noma

Elmegården fik besøg af madspejdere fra Noma, efter de afviste at sende vareprøver til toprestauranten.

Hvad gør man, når man får en henvendelse fra landets mest kendte Restaurant, Noma i København, om at sende nogle vareprøver?

Man siger nej, I kan selv komme forbi.

Det var i hvert fald, hvad Ryon Petersen gjorde, da Noma sendte ham en mail tidligere i året. Det beretter JydskeVestkysten.

Her ender historien ikke, for det ender faktisk med, at Nomas madspejdere møder frem. De ville smage hans oste, der er lavet efter inspiration fra ældre tider. Elmegårdens mejeri har eksempelvis røgede og kornmodnede oste.

Hvordan får man sig til at sige nej til Noma?

"Jeg troede først det var en spam e-mail fra nogle, der var ude på at hacke min konto. Så jeg sagde til min kone Lisbeth, at hun bare skulle skrive tilbage, at hvis Noma ville have smagsprøver, så kunne de jo komme forbi Elmegården," forklarer Ryon Petersen til avisen.

Det er endnu ikke afgjort, om Elmegården vil være at finde på Nomas menukort - hvilket Ryon Petersen naturligvis gerne ser ske.

Du kan læse hele den vidunderlige historie her - eller læse mere om Elmegården på deres hjemmeside.

Elmegården ved Sommersted i Sønderjylland er en slægsgård, hvor der i dag er en alsidig landbrugsproduktion med gårdbutik og eget mejeri, der producerer 200 kg ost om ugen foruden smør og is. Mælken kommer fra lokale leverandører fra Naturmælk. Der leveres 2000 liter om ugen.

Der hører 130 hektar til gården, hvor der er forskellige husdyr, eksempelvis herefordkvæg og frilandsgrise.

Gården har også catering.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle