Landmand talte med russisk medie: De skal ikke have lov til at grine af os

Niels Rasmussen fra Fyn tog imod journalister fra russisk medie, som L&F ellers havde anbefalet ikke at snakke med.

De skal ikke have lov til at grine af os.

Det var holdningen, der fik Niels Rasmussen til at stille op til interview på sin svinebedrift på Fyn over for det russiske medie Russia Today.

Landbrug & Fødevarer havde ellers anbefalet sine medlemmer til ikke at snakke med journalister, eftersom Russia Today er statsejet og anses for at videreformidle den russiske, officielle syn på virkeligheden. L&Fs vurdering var, at Russia Today skulle lave en reportage, som viste, at den russiske regerings fødevaresanktioner rammer hårdt i Europa.

L&F-anbefalingen fik den russiske ambassade til syrligt at kommentere ”ytringsfrihed a la Danmark” på det sociale medie Twitter.

De skulle ikke have lov at grine af os

I en kronik i Fyns Amts Avis fortæller Niels Rasmussen, at han valgte at tale med journalisterne fra det russiske medie.

Landbrugsavisen.dk ringede op for at høre, hvad hans tanker var om det.

”Jeg ville ikke lægge ryg til, at de tog hjem og grinte af os,” siger Niels Rasmussen over mobiltelefonen.

Niels Rasmussen er formand for den fynske landbrugsrådgivning Centrovice, men han understreger, at han stillede op til interviewet i sin egenskab af almindelige svineproducent.

”Vi havde faktisk en rigtig god samtale, og jeg synes grundlæggende, at hvis vi holder op med at tale sammen, så er det et problem,” siger Niels Rasmussen.

”Det, jeg sagde til dem var, at dét, at gøre sig afhængig af eksport til lande med politiske ustabile regeringer, det tilfører en risiko, vi ikke kan leve med,” beretter Niels Rasmussen.

Han påpeger, at journalisterne alligevel nemt kunne finde kilder til, hvordan sanktionerne påvirker de danske landmænd. Det fortæller Landbrug & Fødevarer selv om.

”De havde egentlig de oplysninger, de skulle bruge, og det fremstod en smule åndssvagt, at vi ikke ville tale med dem,” siger han.

”Jeg synes, at det var en forkert tilgang, man havde til det,” siger Niels Rasmussen.

Næsten som i Rusland

Journalisterne, der kom fra mediets afdeling i Berlin, og hvoraf en var brite, sammenlignede lukketheden med Rusland, beretter Niels Rasmussen.

”Det er næsten ligesom hjemme i Rusland, sagde en af dem til mig,” fortæller Niels Rasmussen.

Hvordan han i sidste ende bliver fremstillet af Russia Today, det ved han ikke endnu. Han er dog ikke voldsomt bekymret.

Selvom det er et medie, der indgår i en politisk kommunikation, så vurderer han ikke, at det er en decideret propagandakanal, siger han.

 

Emneord

ruslandskrise

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle