Landmandskone: Høsten samler familien

For familien Jørgensen i Nordborg er fællesskab og hygge det, der gør høsten til noget særligt.

På Skovhave I/S er vinterbyghøsten også kommet i gang. Ejendommen ligger på toppen af Nordals og udsigten er, som det ses på billederne, helt fantastisk.

Ejendommen ejes af brødrene Jørgen og Peter Jørgensen som sammen driver en opformeringsbesætning med 600 søer. Desuden har de slagtekyllinger.

"Vi høster rundt om den ejendom, hvor mine svigerforældre bor. Udsigten er fantastisk med havet hele vejen rundt. Mens der høstes nyder vi at servere mad på terrassen til de sultne landmænd og det er dejligt at sidde ude og nyde mad og kaffe mens de store maskiner brummer rundt omkring, " siger Betina Jørgensen der er gift med Jørgen Jørgensen.

Hun fortæller at høsten hos dem er en familieting som parrets tre børn på 8, 12 og 15 år, også ser frem til.

"Alle glæder sig til høsten går i gang. Børnene er med i mejetærskeren i alle de timer høsten står på. De er ikke til at drive hjem i seng. Når vi høster hvede er de med selv om natten. De elsker det virkelig", siger Betina Jørgensen.

Glæden ved høsten er også grunden til at familien i disse dage, har slået deres campingvogn op på bedsteforældrenes grund.

Arla vil have mere fedt og protein - ændrer afregning til koncepterKvæg 17. november · 10:08

"Selvom vi kun har otte kilometer hjem, så er det bare nemmere på den måde og ikke mindst hyggeligt. Børnene kan komme lige ind i seng, og vi kan være fælles om måltiderne. Vi gør meget ud af at høsten skal være hyggelig, selvom det er en travl tid," siger Betina Jørgensen til Landbrugsavisen.dk

Skovhave I/S har omkring 400 hektar med henholdsvis vinterbyg, raps og hvede. Vinterbyggen udgør 90 hektar, og udbyttet bliver solgt til den lokale foderstof.

"Vi kender ikke det endelige udbytte endnu, men vi har en ret god fornemmelse," siger Betina Jørgensen og oplyser at vinterbyggen er høstet med en vandprocent på 13,8. 

Med billederne deltager Betina Jørgensen i dette års "Skyd høsten bedst" og har chancen for at vinde en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage? Så klik her

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Vær den første til at indsende billedet af en høstede afgrøde. Der er præmie til det først indsendte billede af høsten i hver af de følgende 11 afgrøder:

  • Allerede høstet: Engrapgræs
  • Mangler høst: Alm. rajgræs, rødsvingel, vinterbyg, vinterraps, hvidkløver, vinterhvede, vårbyg, triticale, rug og havre.

Alle vindere får et gavekort til Restaurant Flammen på 800 kr.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr. 

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu