L&F: Flere økologer gør behov for forskudsbetaling mere aktuelt

Næsten 1000 landmænd har i år søgt om støtte til at omlægge gården til økologi eller udvide deres økologiske areal. Hos Landbrug&Fødevarer glædes man over de mange nye producenter, samtidig med at forskuds-udbetaling bliver endnu mere aktuelt.

Knap 1000 landmænd har søgt om støtte til at omlægge til økologi.

I alt er der søgt støtte til et areal på over 41.000 økologiske hektar, hvilket svarer til to gange Møn.

"Hos Landbrug & Fødevarer hilser vi de mange nye landmænd velkommen i økologien. Det er rigtig glædeligt med mange nye producenter, og vi håber, at de kommer rigtig godt i gang", siger økologichef hos L&F, Kirsten Lund Jensen.

Dermed står Danmarks økologiske areal til at vokse med op mod 19 procent. Sidste år var næsten på samme niveau.

Regeringen og Dansk Folkeparti har besluttet at fremrykke ekstra midler, så alle landmænd, der opfylder betingelserne, kan få støtte. Dermed vil der i år samlet være op til 315 millioner kroner til økologisk arealtilskud.

"Vi er også meget tilfredse med, at regeringen sammen med DF har fundet midler til at sikre tilskud til alle de landmænd, der har søgt økologisk arealtilskud, ligesom det blev lovet i forbindelse med indgåelse af aftale om Fødevarelandbrugspakken sidste år", siger hun

Forskud på tilskud endnu mere vigtigt

Det øgede antal økologer gør behovet for at få løst problemerne med udbetaling af økologisk arealstøtte endnu mere presserende.
 
"Det gør samtidig behovet for, at politikerne nu får lavet en ordning med forskuds-udbetaling af økologitilskuddet for 2017 endnu mere aktuel; for de 1.000 nye økologer er det i forvejen en likviditetsmæssig stor udfordring at gå i gang med en omlægning, hvor man investerer pengene lang tid før, tilskuddet udbetales, eller man kan opnå en merpris for sine varer", siger Kirsten Lund Jensen.

Og hun minder også om de eksisterende økologers kvaler igennem tre år.
 
"Og for de eksisterende økologer kan man altså ikke – uanset det glædelige budskab om 1.000 nye økologer - byde dem, at de for tredje år i træk skal finde sig i ekstra rente-omkostninger og investeringer, der ikke kan gennemføres som planlagt", siger hun

 

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle