Morgenposten: Bøtten er i den grad vendt for Casper og co.

Var der nogen, som havde det ekstra sjovt på Agromek, så var det folk, som Casper Larsen og resten af sælgerne med Deutz-Fahr på skjorten.

God mandag morgen.

Det er ugen derpå. Tonsvis af indtryk fra Agromek og mødet med 40.000 andre besøgende og flere tusinde blå- og hvide skjorteklædte, som gerne ville snakke og sælge netop deres produkt.

Målt på snakken, så var der ganske godt gang i salgssnakken, selvom verden omkring os byder på deprimerende energipriser og voldsomme rentestigninger for nogle lån efter nytår. Min kollega Claus Worup rendte på Casper Larsen fra maskinhandleren Midtfjord Agro og stødte på et tal for antal flere solgte traktorer, som er lidt uden for normalbegrebet.

Det vender jeg lige tilbage til om lidt i dette nyhedsoverblik, som er en fast del af LandbrugsAvisens elektroniske morgentilværelse mandag efter mandag med nyhedsoverblik indenfor maskiner på programmet.

Først et par konkluderende overskrifter på Agromek.

Gyldent mål og lettelse i Herning

Weekenden inden Agromek forsøgte vi at presse messedirektør Claus Hermansen til at byde ind på, om der igen kom 40.000 besøgende på Agromek som for fire år siden. Jeg forstår til fulde, hvorfor han ikke lige var klar til at byde på bolle på det det spørgsmål. Det kunne han dog godt have gjort – og allerede midt på ugen kunne man se smilene og lettelsen lyse ud af Agromek-arrangørerne og ikke mindst de 540 udstillere, som oplevede travlhed på standene.  

Få hele historien her: Agromek rundede de magiske 40.000 besøgende

Valuta for millionerne

Danish Agro havde formentlig investeret millioner på Agromeks største stand. Også her var der glæde op til weekenden. Masser af ring med klokken – bl.a. over salget af 26 traktorer på en gang – og en masse folk forbi – bl.a. vores rullende studie.

- Vi oplever stor interesse, og et godt salg. Vi har fået en masse aftaler med landmænd, som vi skal have fulgt op på i næste uge, lød det fra Danish Agro Machinery-direktør Michael Husfeldt, som altså er stået op til en ny uge, hvor der som for mange andre udstillere skal arbejdes videre på en masse forespørgsler.

Læs mere her: Købte Agromeks største stand: Helt rigtig beslutning at deltage

Se her: Se med: Det kræver sin plads, når du skal have bælte-Bednar, Lexion og Jaguar på samme stand

What!! Fra tre til 18 traktorer

Og så til historien bag overskriften på hele artiklen.  

Casper Larsen fra Midtfjord Agro har i de seneste år haft massiv succes med salg af Krampe-vogne, mens det har været lidt mere stille for den unge maskinhandler og mandskab med at sælge traktorer.

Nu er traktorsalget også fulgt med op. Midtfjord er nemlig gået fra tre solgte Deutz-Fahr-traktorer sidste år til foreløbig 18 stykker i år, ifølge denne artikel fra kollega Worup fra Agromek.

- Jeg har aldrig oplevet, at man i den grad har kunnet vende bøtten for et enkelt mærke. Det er som om, alle godt har været klar over i rigtig mange år, at en Deutz-Fahr er en rigtig god traktor. Det er et mærke alle kender. Men salget har bare ikke været særlig stort. Mange har været lige på vippen, og nu begynder de endelig at slå til, lyder det fra Casper Larsen,

- Hos os i Midtfjord Agro er vi gået fra et salg på tre nye Deutz-Fahr til 18 på ét år. Hele brandet og designet tiltaler flere, og mærket er blevet mere nærværende i markedet, siger Casper Larsen, der tilføjer, at det også skyldes det gamle ord om, at traktorer sælger traktorer.

- Og så er vi i stand til at levere hurtigt, lyder det endvidere.

Det sidste element er nok heller ikke uvæsentlig i en tid, hvor mange konkurrenter til tider har haft svært ved at stå med et hurtigt alternativ, mens importøren Moni Worldwide har stået klar med en portion traktorer i baghånden. For et år siden var vi nok mange, som aldrig havde hørt om Moni, mens man i dag kan læse i deres regnskab, at her er en dansk traktorhandler, som omsætter for et trecifret millionbeløb.

Se også: Gik fra 3 til 18 solgte nye Deutz-Fahr på et år

Se ny Deutz-Fahr på Agromek – og en række andre traktornyheder:

Fendt på 300 heste og Deutz-Fahr med fuld powershift: Mød Agromeks nye traktorer

Alarm: Ned i Photocare efter nye brochurer

Store millionsalg drømmer to unge iværksættere fra firmaet Hydrosafe sikkert også om en dag. De er lige startet med en opfindelse, som skal sikre hydraulikslanger et bedre liv. Få kvadratmeter i Herning var rygeligt til at melde om salg af deres tre-stjernede håndtag og udsolgt af brochurer – som måtte genoptrykkes i den lokale fotoforretning. Vi fik en lille demonstration, da vi lige kom forbi.

 

 

De har taget bagenden af en traktor med: - Se hvad det betyder for hydraulikslanger

Bælter på Rosvang Gods

Kom man forbi Danish Agros stand, så kunne man nok ikke undgå at bemærke den store Bednar såamskine med bælter, som jeg skrev for en uge siden. Under Agromek blev det bekendtgjort, at den fremover skal gøre tjeneste hos Rosvang Gods. 

Skaktalent er også dronning af landbrugsmaskiner

Ok så. Bæltemaskiner, store handler – hvis TV Avisen ringer lige om lidt og spørger til et tip til en god historie i aften, så vil jeg sende dem til Skive – eller nærmere bestemt til Overgård ved Vroue. Her bor Birgitte Brunsgaard Jacobsen.

Det er imponerende i sig selv, at hun er gået den mandedominerede vej til landbrugsmaskinmekaniker via HEG Erhvervsuddannelser i Aars og gået i lære hos Sjørup Group. Endnu mere imponerende er det, at hun har for få år siden har udmærket sig som en af landets dygtigste unge skakspillere – og nu også kan kalde sig årets DBL-vinder. Den pakke er helt unik, stort tillykke til Birgitte med hjemført mesterskab.

Læs med:

Birgitte er Danmarks Bedste Lærling

Er tidspresset det samme? – Det kommer an på, om landmanden puster en i nakken

Birgitte er skrap til at skrue og skak

Og så må det være nok Agromek – der er simpelthen ved at være nok betongulv og skridt i benene til at skrive mere om den oplevelse her til morgen.

I stedet ser vi frem i en uge, hvor kollega John Christensen og jeg mødes i studiet til en ny omgang Maskinitis, et besøg på de tyske maskinstationers egen messe Deluta – og lur mig om, der ikke er nye tal for traktor-indregistreringerne onsdag morgen – mon John Deere stadig er markant i front – eller haler Case IH og New Holland ind i toppen af ”traktorligaen”?

Stay tuned, som man siger på den anden side af andedammen og ha’ en fortrinlig uge.

Redaktionschef Christian Juel Jørgensen

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.