Minister med opfordring: Udenlandsk arbejdskraft kan nu testes for corona

Før sommerferien blev det muligt at få tjekket indrejsende udenlandsk arbejdekraft for corona, også selvom de ikke har symptomer. Ministeren opfordrer nu de danske virksomheder til at bruge muligheden.

Kort før sommerferien besluttede regeringen, at der skulle være mulighed for, at indrejsende udenlandsk arbejdskraft kunne blive testet for corona - også selvom de er symptomfri.

Det kommer efter, at regeringen under den første del af corona-krisen besluttede, at udenlandsk arbejdskraft til de danske virksomheder fortsat kunne komme ind i landet uden krav om selvisolation eller test.

Med ændringen af teststrategien har indrejsende arbejdskraft uden bopæl i Danmark nu fået samme mulighed for test som borgere med bopæl i Danmark.

På bagkant af det har beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen (S) sendt et brev til Arbejdsmiljørådet, hvori han kraftigt opfordrer alle arbejdsgivere med udenlandsk arbejdskraft til at hjælpe de udenlandske arbejdstagere, hvis de skal testet.

Det fremgår af brevet, som landbrugsavisen har set.

"Jeg vil derfor kraftigt opfordre alle arbejdsgivere med udenlandsk arbejdskraft til at orientere sig i det vedlagte vejledningsmateriale og hjælpe med at videregive information til arbejdstagere, der indrejser fra udlandet og til at hjælpe med det praktiske i forbindelse med testning", står der i brevet.

L&F er positiv over tiltaget

"Det er rigtig positivt, at regeringen har sikret, at indrejsende arbejdskraft kan blive testet for coronavirus. Jeg vil gerne opfordre alle landmænd til at hjælpe deres internationale ansatte med at blive testet. Det er vigtigt for at sikre et godt og sikkert arbejdsmiljø og ikke mindst for, at danske bedrifter og virksomheder fortsat kan producere og levere fødevarer af høj kvalitet til danskerne", siger viceformand i Landbrug & Fødevarer Lone Andersen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle