Moderaterne: Der skal indføres skrappere krav til grisetransporter

Moderaterne mener, at der skal eksporteres langt færre smågrise - og det kan man blandt andet opnå ved at indføre skrappere regler for dyretransport i EU.

I fremtiden skal der transporteres færre grise fra Danmark og til udlandet. Og så skal vi i øvrigt alle sammen spise mindre kød. Sådan lyder det fra regeringspartiet Moderaterne.

Stine Bosse, der er partiets spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget har sammen med Charlotte Bagge, partiets landbrugs-og fødevareordfører, fremlagt et nyt forslag, der skal stille strengere krav til dyretransporten af grise. Det skriver Avisen Danmark.

Partiet foreslår eksempelvis at forkorte længden på turene fra de nu tilladte 24 timer til 8 timer og øge pladskravet til grisene. Det skal sikre, at flere grise slagtes herhjemme.

- Når vi kører forbi dyretransporterne, så ved vi godt, at de dyr simpelthen har det forfærdeligt. Det går ikke, og vi kan ikke bare dukke hovedet, fordi Danmark står for 42 procent af de grise, der bliver transporteret over landegrænserne i Europa, siger altså Stine Bosse.

Bekymringen kunne dog blive dyrere fødevarer herhjemme – og at langt flere rykker deres produktion til udlandet. Derfor skal der også indføres en økonomisk gulerod for de danske landmænd, hvis de holder slagtningerne i Danmark.

Det vil, ifølge Moderaterne, forhåbentlig også betyde, at der vil blive produceret færre slagtegrise, når incitamentet til at eksportere, svinder. 

/kold

Emneord

politik

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle