Naturfredningsforening: Beskyttelse af vandmiljø er kollapset

Ella-Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening, anklager politikerne for »knæfald for landbruget« og truer med at med at indbringe Danmark for EU.

Beskyttelsen af vandmiljøet kollapser totalt med de nye vandområdeplaner og Danmark er nu røget helt ud af kampen for at beskytte de danske vandløb.

Det mener Ella-Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Hun kritiserer i en pressemeddelelse, at Naturstyrelsen i de nye vandområdeplaner har skrevet 56.000 kilometer vandløb og 120.000 søer ud af vandområdeplanerne og advarer om, at konsekvenserne vil blive »omfattende for miljøet såvel som for skatteyderne.«

»Knæfald for landbruget«

»Det er stærkt kritisabelt, at vi i Danmark ikke er i stand til at beskytte vores vandløb. Vi oplever her et totalt politisk knæfald for landbrugserhvervet, der bekæmper alle tiltag til at beskytte natur og miljø med traktordemonstrationer og retssager,« lyder anklagen fra DN-præsidenten.

»I stedet for at have det som politisk adelsmærke at ville beskytte vores fælles natur og miljø, er det i stedet blevet en politisk mærkesag at ville afskaffe miljøbeskyttelsen. I Europas hårdest dyrkede land har det naturligvis alvorlige konsekvenser,« siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

 

Truer med EU

Ifølge Danmarks Naturfredningsforening går livet i både vandløb og søer hårde tider i møde, fordi tusindvis af vandløb kan behandles alene ud fra afvandingsinteresser - det vil sige rørlægges, udrettes, uddybes og grødeslås »uden hensyn til natur og miljø«.

Det samme gælder en lang række søer, vandhuller og damme.

»Også her har Naturstyrelsen været ude med slettelakken,« skriver Ella-Maria Bisschop-Larsen.

Hun truer derfor med at bringe de danske vandområdeplaner for EU.

Underminerer direktiv

»Det er en uhørt og uacceptabel underminering af vandrammedirektivets rækkevidde og vi opfatter den som direktivstridig. Derfor ser vi nu på muligheden for at bringe sagen til EU. Når politikerne så åbenlyst opgiver at kæmpe miljøets sag, så vil vi,« siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

Høringssvar

Danmarks Naturfredningsforening har på linje med Landbrug & Fødevarer netop afleveret høringssvar til de nye vandområdeplaner.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle