Arla bruger 232 mio. kr. på at udvide mejerikapacitet

Investeringsbudgettet er igen i år barberet i mejerikoncernen. Der prioriteres kun det allermest nødvendige - for samlet 1,7 mia. kr.

31,2 mio. Euro, (232 mio. kr.) skal i 2016 bruges på at udvide kapaciteten på Arlas mejerier, så de kan tage imod de mange ekstra liter mælk, der kommer fra andelshaverne i disse måneder.

Det viser den årlige oversigt over Arlas investeringsbudget, som bestyrelsen for nylig har godkendt.

 

I alt skal der anvendes 227,5 mio. Euro, eller cirka samlet 1,7 mia. kroner, oplyser mejeriselskabet.

Ifølge sine vedtagne retningslinjer har Arla et årligt investeringsbudget i omegnen af 3 procent af omsætningen. Dette har dog både i 2015 og nu i 2016 været reduceret til 2 procent som følge af de svære tider for mælkeproducenterne.

Arbejdsgiverformand: Vi ønsker lavere omkostninger og fleksibilitet 19. januar · 06:55

 

»Det er et investeringsbudget i den lave ende. I et meget presset verdensmarked for mælk har vi iværksat en række administrative besparelser og interne effektiviserings- og optimeringsprogrammer. Samtidig skal vi øge lønsomheden i virksomheden. Så vi lægger et stramt og hårdt prioriteret investeringsbudget i 2016. Vi har også prioriteret projekter, der har meget kort tilbagebetalingstid, og projekter, der skaber kapacitet til den øgede indvejning fra vores ejere,« udtaler vice adm. direktør Povl Krogsgaard.

En stor andel af pengene, nemlig 59,1 mio. Euro (441 mio. kr) går til at færdiggøre de projekter, der allerede er igangsat i de foregående budgetår. Det drejer sig blandt andet om den nye hydrolysatfabrik på Danmark Protein i Videbæk og udvidelsen af Falkenberg mejeri i Sverige, så det bliver Europas største producent af hytteost.

 

Derudover investeres der i fremtidige besparelser, blandt andet med 12,9 mio. Euro til energiforbedringer og 6,1 mio. Euro til rationaliseringer.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu