Nu bruger vi flere penge på fødevarer

Godt nyt for landmænd - forbrugerne vil gerne betale mere for mad

Selv om de sidste ti år siden finanskrisen ikke umiddelbart har bragt landbruget på sikker grund, så er der en væsentlig ting, som man kan glæde sig over ud over de lave renter.

Det viser sig nemlig, at der har været en markant vending i forbrugsmønsteret. Under opsvinget er forbruget af fødevarer steget steget lige så hurtigt som resten af forbruget, eller faktisk hurtigere, hvis man tæller restauranter med.

"Det er selvfølgelig ikke, fordi vi spiser flere kilo havregryn end før. Men det er fordi vi opgraderer til bedre kvalitet, mere økologi og dyrere udskæringer", fortalte cheføkonom Las Olsen fra Danske Bank på økonomikonferencene Landmand & Leder.

"I gamle dage handlede det om, at når vi blev rigere, var der mere til overs til for eksempel tøj, bil og bolig, ud over de nødvendige udgifter til mad. Men nu ser det ud til, at mange er ved at have fået nok af ting og sager, og i stedet prioriterer at bruge mere på det gode liv i form af mad, rejser og i det hele taget oplevelser", lød forklaringen fra cheføkonomen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle