Nu kører Mælketaxaen

Calvex, der er kendt for at forhandle udstyr og foder til kalve, er klar med MælkeTaxaen, som leverer supplerende mælk til store kuld i farestalden.

Skive-firmaet Calvex, der primært leverer løsninger til kalve, tager nu skridtet over mod farestalden hos svineproducenter.

Det sker med introduktionen af MælkeTaxa på NutriFair, der er tænkt som en løsning til at give supplerende mælk til store kuld.

Calvex anfører, at mange levendefødte grise med et stort vækstpotentiale ofte gør søernes mælkeproduktion utilstrækkelig.

Tildeling af supplerende mælk giver pattegrisene adgang til ekstra næringsstoffer, der kan øge pattegrisenes tilvækst.

»Ved at tildele ekstra mælk i farestalden kan der reduceres i antallet af ammesøer, og der vil kunne fravænnes flere grise pr. so. Ud over en reduktion i dødeligheden vil grisene også kunne fravænnes med en højere vægt«, fortæller Hans Chr. Christiansen, cand.agro. og udviklingschef hos Calvex, om fordelene ved supplerende mælkefodring.

Tre tanke op til 260 liter

MælkeTaxaen fra Calvex er bygget i rustfrit stål og fås med tankstørrelser på 100, 150 og 260 liter.

Funktionaliteten af MælkeTaxaen er i top.

»Det er nemt at røre mælkepulveret op med den indbyggede mixer, og styringen på varmelegemerne gør det muligt at udfodre mælkeerstatningen ved nøjagtig den temperatur, der ønskes«, fortæller Hans Chr. Christiansen og fortsætter: »MælkeTaxaen er udstyret med drejelige hjul og er let at komme rundt med på staldgangen. Ved udfodring gør det specialdesignede udfodringshåndtag og doseringspumpe det nemt at tildele grisene supplerende mælk«.

Calvex oplyser, at MælkeTaxaen kan fås med motortræk på hjulene, og alle modeller er udstyret med et semiautomatisk vaskeprogram, der hjælper til med at holde et højt hygiejneniveau.

Faktaboks

MælkeTaxaen

  • Calvex i Skive står bag taxaen, der kan give supplerende mælk til store kuld.
  • Har bl.a. et specialdesignet udfodringshåndtag og en doseringspumpe, der sikrer nem udfodring.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle