Forleden var der en ny slags regning i stakken til betaling, en regning på 130 kr. til GMP-landbrug. Hvad ku det nu være for en slags skat?

Ringede derfor på det opgivne nummer og fik en - i starten - venlig embedsmand i røret. Jo, den var sendt ud til ca. 40.000 landbrug. Hvad vore penge gik til? Ja, endnu var de kun i gang med at opbygge administrationen, men efterhånden var det blandt andet for at sikre, at vi ikke henter sprøjtemidler i Tyskland. Jamen det har vi da aldrig gjort! Nej, men I kunne gøre det, så derfor skal I registreres. Vil det sige at fordi nogen kunne og evt. gør det, så skal vi betale for det?

Hvad betyder så GMP- landbrug? Kunne det ikke skrives på dansk? Nej, det vidste alle, hvad betød. (Så jeg må være særlig dum - for jeg gør ikke).

Så var det, at jeg bad om et eller andet skriftligt, så jeg kunne se, hvad denne nye skat på 130 kr. gik til. En rapport eller ... Stemmen var efterhånden lidt anstrengt, da han prøvede på at forklare mig, at jeg ikke kunne få det. Efterhånden kom vi frem til, at jeg kunne downloade noget fra deres hjemmeside.

Men jeg ville jo gerne have en papirrapport. Det kunne jeg så godt få, hvis jeg sendte dem en e-mail, en mundtlig anmodning var ikke nok. Så skal der nemlig også ansættes et stk. personale til at besvare e-mail!

Så jeg blev egentlig ikke meget klogere. Jeg betaler til administration et eller andet sted i Plantedirektoratet - fordi nogen, andre, vil hente sprøjtemidler i Tyskland. Og så kom jeg da vist (ved en fejl) til at betale 131 kr. Mon de sender en check på en krone retur? Nu skal jeg så have sendt en mail til Plantedirektoratet for at bede om rapporten, som jeg har betalt for.

Jeg kan kun opfordre andre, som heller ikke forstår hvad den nye skat på (foreløbig) 130 kr. skal gå til, til at ringe og spørge. Jeg blev ikke klogere - men det var da interessant at tale med en af de mange i administrationen, hvis løn jeg betaler.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle