Plan giver hurtigt overblik, når uheldet er ude

Hvem gør hvad på bedriften? ’Gårdens beredskabsplan’ skaber overblik i kaos, når en landmand eller nøglemedarbejder uventet er sat ud af spil.

Gårdens beredskabsplan er et nyt produkt, som landboforeningen LHN i Tinglev tilbyder sine kunder.

Der er tale om et bruttoskema, som landmanden udfylder ved køkkenbordet i samarbejde med sin driftsøkonomikonsulent.

Skemaet, der skal ajourføres en gang om året, registrerer alle vigtige forhold om gårdens drift.

»Det er meningen, det skal give et overblik over, hvor man henvender sig, og hvad man skal gøre, hvis uheldet er ude. Hvem er f.eks. den første, man skal henvende sig til for at drive bedriften videre nu og her? En malkekvægbesætning skal jo også køre i aften, selvom landmanden kom galt afsted i formiddag,« siger Frank Andersen, driftsøkonomikonsulent i LHN.

Hvem gør hvad?

I Gårdens Beredskabsplan registreres bl.a. alle bedriftens samarbejdspartnere.

Rådgivere, konsulenter, dyrlæger, inseminører, foderstof, bank og realkredit - med kontaktoplysninger, navne, telefonnumre, mailadresser.

Også forsikringsforhold, testamente, samarbejdsaftaler, formelle som uformelle, om forpagtninger, gylle, jagt, maskinsamarbejde o.a.

Det hele handler om både at gøre det muligt at drive gården videre på meget kort sigt - og også på længere sigt lette overgangen ved et eventuelt dødsfald for dem, der skal tage over.

»Det sker kun henne ved naboen, tænker de fleste«, siger Frank Anderen. Men det gør det - en gang imellem. Og når først uheldet eller ulykken banker på, og store følelser og praktiske problemer tårner sig op, er ’Gårdens Beredskabsplan’ et godt værktøj at have ved hånden, vurderer han.

’Gårdens beredskabsplan’ findes hos landmanden både elektronisk og som en fysisk mappe, og den opbevares desuden i kopi på landboforeningen.

»Så kan vi hurtigt blive inddraget«, siger Frank Andersen.

hac

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle