Politikere tager på opvarmningstur inden vigtigt efterår for landbruget

Landbrugsordførerene fra S og V er sammen taget på tur rundt i landbruget for at samle indtryk, inden der bl.a. venter klimadiskussioner efter ferien.

Til dagligt diskuterer de fremtidens landbrug og fødevareproduktion i Folketingssalen på Christiansborg, men nu er Anders Kronborg (S) og Erling Bonnesen (V) taget på en fælles tur.

Tour de Landbrug kunne man kalde turen, som mandag blev skudt i gang på Fyn med et besøg hos svineproducent og formand i Centrovice Torben Povlsen.

Fredag går turen til det sydvestjyske område, hvor de bl.a. slår vejen forbi mælkeproducent Anders Harck, mens de også skal mødes med Danske Svineproducenter.

"Det er en god mulighed for at komme ud i virkeligheden og både lytte til erhvervet, men også afprøve nogle argumenter. Vi skal lytte til dem, og de skal lytte til os", fortæller landbrugsordfører Anders Kronborg.

Folketinget er lige nu på sommerferie, men efter ferien venter blandt andet den længeventede klimaplan for landbruget.

"Det bliver en svær opgave uanset, hvordan vi vender skråen, og det kommer til at kræve meget af erhvervet og os politikere at få bøjet sivene mod hinanden", siger ordføreren:

"Til dagligt bruger vi meget tid på at fokusere på det, der splitter os, men på den her tur forsøger vi at finde de ting og løsninger, der samler. Jeg håber, at vi kan lave brede aftaler, der giver langtidsholdbare rammevilkår. Det nytter bare ikke noget at sætte sig hen i hjørnet med ultimative krav, hvis det skal lykkedes".

Udover besøgene på Fyn og i Sydvestjylland planlægger de to politikere en tur til Silkeborg og København for at møde flere led i fødevarekæden.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle